Pernai sėkmingai pradėjęs savo sportinę karjerą „Street“ lygos varžybose P. Laurinkus suprato, jog „driftas“ yra jo sportas. Iš Plungės kilęs, žemaitiško būdo nestokojantis, jaunuolis savo darbo dienas daugiausiai praleidžia Belgijoje, kur dirba lietuviškoje įmonėje, kaip pats sako – „su hidroizoliacija ir stogais“. Šios vasaros renginiams negailestingai artėjant, o algos skaičiams toliau negailestingai signalizuojant grįžimą į „pradinokų“ lygą, P. Laurinkus nusprendė šią situaciją pakeisti iš esmės.

„Aš dirbu įmonėje pavadinimu UAB „Volas“. Įmonė yra lietuviška ir turi atstovybę Belgijoje. Būtent belgai buvo atsakingi už klientų paiešką ir projektų derinimą. Belgas, kuriam buvau kaip ir pavaldus savo darbe švelniai tariant nepersistengė ir dėka jo, mes pernai metus baigėme turėdami aštuonis darbuotojus ir nulį užsakymų šiems metams. Aš supratau, kad tai prie gero neprives ir tuo pačiu tai yra geras šansas pasigerinti savo situaciją prieš sezoną. Pasitariau su įmonės vadovais, jie išreiškė pasitikėjimą manimi, belgą paleido namo ir dabar, praėjus pusei metų, mes turime 22 darbuotojus, ieškome jų dar daugiau, bei jau turime užsakymų daugiau kaip metams į priekį. Mano algai tai reiškė pajudėjimą į gerąją pusę, o sportinei karjerai tai reiškė vieną – turbiną ir į „Semi Pro“ lygą. Trumpai tariant, kai labai nori, tai pasidaro viskas ir visaip, kad tik išvažiuotum“, – šypsosi P. Laurinkus.

Toks pokytis sportininko planuose virto nemaža našta jo automobilį prižiūrinčioms „Auto Dominus“ dirbtuvėms: „Vieną dieną Paulius užsuka į servisą ir sako – žinai, čia darbe sugebėjau pasikelti našumą 110%, tai man atrodo nežaidžiam, dedam turbiną ir važiuojam sezoną „Semi PRO“. Ir jis tai pasakė iki pirmų varžybų likus truputį daugiau nei savaitei, o veiksmo iki išvažiavimo ir taip netrūko. Apsižiūrėjome, sėkmingai turėjome beveik visas detales vietoje, darbai sekėsi puikiai, tik štai pati turbina kiek pavėlavo, tad teko nusukti ją nuo savo automobilio – ko tik nepadarysi kad klientas lėktų“, – šypsosi „Auto Dominus“ dirbtuvių vadovas Paulius Piščikas.
Paulius Laurinkus

Nekuklius pokyčius tiek savo gyvenime, tiek sportinėje karjeroje išgyvenęs plungiškis džiaugiasi, jog priimti sprendimai juda į priekį ir jau dabar gali pasigirti daug žadančiais rezultatais: tiek Rygos, tiek ir „Autoplius.lt Fast Lap“ metu vykusiame „Semi Pro“ „drifto“ etape jis užėmė ketvirtąją vietą. Nors ir nė karto nelipo ant podiumo, taškų kraičiu šiuo metu nusileidžia tik sezono lyderiui Igoriui Martinovui.

Dabar, pradėdamas pasiruošimą „Automotive.lt Semi-PRO“ etapui Kačerginėje, P. Laurinkus tikisi žengti dar žingsneliu aukščiau ir pagaliau namo parsivežti trofėjų: „Prieš varžybas stengiamės neplanuoti rezultato, daryti geriausia ką galime. Aišku, nelabai patogu, kad aš realiai atskrendu dieną prieš varžybas, sudalyvauju ir skrendu atgal darbuotis, tačiau tai yra sąlygos, kurių negaliu pakeisti. „Auto Dominus“ puikiai paruošia automobilį ir be mano įsikišimo, tad visa likusi varžybų sėkmė priklauso tik nuo manęs. Taigi, vėl nieko neprisisvajojam, darom, ką galim geriausiai, tačiau vietos kokiam nors trofėjui lentynoje jau esu padaręs. Tik dėl visa ko“, – juokiasi P. Laurinkus.

Artimiausias išbandymas šiam pilotui lauks jau birželio 8-9 dienomis Kačerginės „Nemuno žiede“. Kol „PRO“ lygos pilotai varžysis itin greitoje „UpHill Drift by Liqui Moly“ trasoje, P. Laurinkus ir jo kolegos susikaus „Automotive.lt Semi PRO“ dvikovose, kurios vyks jau pritemus. Tai bus naujas iššūkis šios lygos pilotams, bei itin įdomus vaizdas varžybų žiūrovams. Greita, tikslumo reikalaujanti trasa iš dalyvių pareikalaus didelio susikaupimo, o negailestingi trasos atitvarai susirinks jo pristigusius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)