„Daugeliui sportininkų atrodo, kad būtent jų atstovaujamos šakos yra pačios sunkiausios, bet taip būna tik tol, kol nepabandai kitų. Pastaruoju metu pradėjau daugiau dėmesio skirti dviračiams, kalnų slidinėjimui, bėgimui. Taigi dabar galiu pasakyti, kad visos sporto šakos be išimties yra sunkios ir sudėtingos, jei į jas žiūri profesionaliai ir sieki užsibrėžtų tikslų“, – Trakuose nubėgęs daugiau kaip 21 km distanciją kalbėjo V. Švedas.

Debiutiniame pusės maratono bėgime jis užtruko kiek daugiau nei 1 val. 42 min., todėl sako vis dar turįs „nesuvestų sąskaitų su laiko matavimo įranga“. Lenktynininkas planuoja pakartoti išbandymą birželio 10-ąją vyksiančiame „Citadele Kauno maratone“ ir tai jau tampa savotišku ritualu, mat po savaitės jo lauks startas „Žemaitijos ralyje“.

Tuo tarpu dabar „Juta Racing“ ekipažas koncentruojasi į šeštadienį laukiantį pasirodymą kaimyninėje Latvijoje. Talsio miesto apylinkėmis dalyviai lenktyninių režimu įveiks 10 greičio ruožų, kurie sudarys beveik 100 kilometrų.

Vadinamasis „Čempionų ralis“ V. Švedui su šturmanu Žilvinu Sakalausku – ypač svetingas ir keliantis tik gerus prisiminimus. Ekipažo trofėjų kolekcijoje puikuojasi buvusi pereinamoji čempionų taurė, kurią jiedu vieninteliai iškovojo net tris kartus ir pagal taisykles įgijo teisę ją pasilikti visam laikui.

Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas

„Puiki lenktynių organizacija ir lankstus požiūris į dalyvius yra pagrindiniai argumentai, verčiantys ten kasmet sugrįžti. Gaila, kad šiemet tai nėra Lietuvos čempionato etapas, bet išnaudosime šį startą geriau pasirengti „Žemaitijos raliui“. Taigi susigrąžiname įgūdžius važiuojant ant žvyro dangos, kurios nejautėme daugiau kaip pusmetį nuo pernai spalio“, – sakė V. Švedas.

Be to, šiemet „Juta Racing“ tandemas dalyvauja ir Latvijos ralio čempionate. Pirmajame etape šią žiemą jie buvo treti, tad kol kas rikiuojasi tarp lyderių. Jei fortūna nenusigręš ir pavyks išlaikyti aukštas pozicijas, V. Švedas planuoja važiuoti visame „braliukų“ ralio čempionate: „Ta maža artėjančio savaitgalio treniruotė gali virsti pakankamai ambicingu ateinančios vasaros planu.“

„Čempionų ralis“ Talsyje, anot Vytauto, nuolat pasižymi stipria konkurencija, mat čia tradiciškai susirenka ralio pirmenybių nugalėtojai iš viso pasaulio. Kartą varžėsi netgi Saudo Arabijos čempionas. Daugelis šių garsių ir pajėgių meistrų dabar dalyvauja Pasaulio ralio čempionate (WRC) atstovaudami gamyklinėms komandoms. Visa tai varžyboms kaskart suteikia papildomos intrigos.

Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas

V. Švedas šiemet startuoja savo senesniuoju devintos kartos „Mitsubishi Lancer EVO“ automobiliu, atitinkančiu tarptautinius N4 grupės reikalavimus.

„Nepaisant to, kad automobilis kiek silpnesnis, tačiau jis vis tiek suteikia pakankamai daug ir visai gerų emocijų. Taigi, kaip dažnas Latvijos ralių svečias, jau moku pakviesti „braliukų“ kalba: „Tiekamies Talsi!“ Labai tikiuosi prie trasų pamatyti ir fanų pajėgas iš Lietuvos. Tuo pačiu noriu padėkoti visiems ištikimiems aistruoliams už tvirtą palaikymą. Be ilgamečių partnerių, naujų rėmėjų ir savo darbą preciziškai atliekančių komandos mechanikų apie pergales neturėtume šansų net pagalvoti“, – kalbėjo V. Švedas.

Iš viso Talsio ralyje prie starto linijos turėtų išsirikiuoti 86 dalyvių ekipažai. Dalis jų dalyvaus ralio sprinto rungtyje ir istorinių automobilių įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją