Pradėkime nuo įdomios istorinės detalės. „Nemuno žiede“ esanti U formos šonaslydžio trasa ilgą laiką buvo naudojama tik treniruotėms. Čia pirmuosius padangų komplektus sudegino beveik visi „Semi-pro“ lygos vairuotojai. Tačiau tikros varžybos čia niekada nevyko.

Gerai pažįstama trasa

Komandos „Team Beat“ vairuotojas Arnas Dyburis kaip ir dauguma kitų čia pradėjo savo pirmuosius slydimus. Jis pasakoja, kad pati „Semi-pro“ lyga yra labiausiai „nutrūkusi“. Čia važiuoja labai daug dalyvių su labai skirtingais automobiliais. Dažnas po variklio dangčiu turi pabalnojęs po 400 AG. Visi jie važiuoja tikrai ne pirmus metus. Visos šios aplinkybės žada, kad gegužės 19 d. nuo 11 val. prasidėję važiavimai neišsikvėps iki pat 18 valandos.

„Šėryklos trasa yra kaip mūsų bendruomenės smėlio dėžė. Visi čia yra važiavę, išlėkę iš trasos ir kiekvieną kvadratinį centimetrą žino kaip penkis savo pirštus. Trasa turi nuožulnius posūkius, kuriuose išcentrinės jėgos skirtingai veikia automobilį trajetorijose. Visas kortas dažniausiai sumaišo automobilio greičio parinkimas. O greičio „Semi-pro“ dalyviams netrūksta, todėl žiūrovams bus įdomu pažiūrėti, kaip jie susitvarko su užduotimi“, – prognozuoja jis.

Nuosaikesni „Autoplius.lt Fast Lap“ žiūrovai tikrai turėtų žinoti Arną. Jis čia daugelį metų dalyvauja kaip žiūrovas arba draugų komandų mechanikas. Dalyvis džiaugiasi, kad viena populiariausių automobilių sporto šakų prisijungia prie daugiausiai žiūrovų į „Nemuno žiedą“ pritraukiančio renginio.

„Jaučiu didelį jaudulį prieš kiekvienas savo varžybas, bet garantuoju, kad šios bus įsimintiniausios“, – šypsosi A. Dyburis.

Pasiteisinusi nakties formulė

20 valandą tokiu metų metu Lietuvoje tik pradeda temti . Taigi šią valandą „Šėrykloje“ sužibs šviesos, o nuo scenos pradės sklisti užvedantys ritmai. Šalia trasos pradės rikiuotis apšviesti „drifto“ automobiliai. Pirmiausiai jie pasivaržys kaip Kauno ir Vilniaus kalėdinės eglės – kuris šviečia įspūdingiau. O tada prasidės nenutrūkstanti staugiančių variklių ir klykiančių padangų beprotybė tamsoje. Kartas nuo karto trasoje pasirodys ir „Nissan Navara“, kuri ištemps savo jėgų neapskaičiavusius pilotus.

„Autoplius.lt Fast Lap“ sezonas prasidės pirmu etapu gegužės 19 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“. Sezoną sudarys keturi etapai – du Lietuvoje, du užsienio trasose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją