Kaip pasakoja vienas iš „Autoplius.lt Fast Lap“ organizatorių Giedrius Čenkus, tai, kad lenkai pasirinko vieną savo čempionato etapą atvežti į Lietuvą, primena romantinį filmą.

„Prieš keletą metų vieną „Autoplius.lt Fast Lap“ užsienio etapų surengėme Poznanėje. Buvo labai karšta, bet lenkams patiko mūsų lenktynės, nors ir buvome tik jų renginio sudėtyje. Pernai jau atvažiavome kaip pilnateisis etapas su daug greitų dalyvių. Tada Lenkijos automobilių sporto federacijos atstovai darkart patvirtino, kad smagios tos mūsų lenktynės ir norėtų atvažiuoti į Lietuvą su savo čempionatu“, – prisimena jis.

Taip mandagūs komplimentų apsikeitimai tapo rimtais planais. Lenkai prognozuoja, kad į pirmąjį šio sezono „Autoplius.lt Fast Lap“ etapą gegužės 19 dieną atvažiuos beveik 60 lenktynininkų. Jiems bus skirti keli važiavimai, nes ir techniką jie atsiveža išskirtinę.

Egzotiškiausiai atrodys „Fiat 126p“ modelių lenktynės „Maluch Trophy“. Lietuvoje šie mažyliai dar vadinami „Polski fiatais“. Trumpa ratų bazė, siauras kėbulas ir mažas 0,65 litro variklis gale – tikras iššūkis vairuotojui ir efektingas reginys žiūrovui. Net jei ir mažyliai išslys klastinguose „Nemuno žiedo“ vingiuose – nieko tokio. Jis puikiai telpa į saugos automobilio „Nissan Navara“ krovinių skyrių.

Kartu į „Nemuno žiedą“ atvažiuos konkurencingiausia Lenkijos lenktynių serija „BMW 318 IS CUP PL“. Kažkada ši serija startavo su 6 automobiliais, dabar taurėje varžosi daugiau nei 25 maždaug vienodo svorio E30 ir E36 kėbulo automobiliai. Visų variklių darbinis tūris yra 1,8 litro. Organizatoriai pasakoja, kad vairuotojai kovoja dėl kiekvieno taško, o kvalifikacijoje į vieną sekundę telpa 10-15 dalyvių. Lenktynes dar įdomesnėmis pavers tai, kad Lenkijos lenktynininkai važiuos pirmą kartą „Nemuno žiede“. Čia užsiregistravo 20 automobilių.

Taip pat startuos dar viena automobilių paletė dviejose klasėse – iki ir nuo 2 litrų. Lenktynės čia vyks „Autoplius.lt Fast Lap“ žiūrovams jau įprastu „Race“ formatu. Tiesa, šiose svečių iš Lenkijos lenktynėse pamatysime daugiau automobilių įvairovės. Įspūdingiausiai čia turėtų atrodyti Mariuszo Miekoso vairuojamas galingas „Porsche GT3 Cup“ automobilis.

Taip pat gegužės 19 d. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje į rekordų medžioklę išsileis greičiausi „Time Attack“ vairuotojai, o dėl Lietuvos čempiono titulo rungsis „Race“ lenktynių dalyviai. Pirmąkart Lietuvos istorijoje startuos „Naktinės 2.2 val. lenktynės“. Panašu, kad veiksmo užteks, bet „drifto“ trasoje dieną vyks Lietuvos „Semi-PRO“ lygos varžybos, o išdalinus apdovanojimus naktį čia prasidės visų pamėgta „Naktinė šėrykla“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją