Šį faktą patvirtina ir tai, kad išankstinės registracijos metu į trečiąjį „Eolto slalomo taurės 2018“ etapą buvo gauta daugiau nei 100 startinių paraiškų, įskaitant tai, kad dalis sportininkų ruošiasi startuoti keliose įskaitose.

Pagal šių varžybų nuostatus, gegužės 13 dieną, sekmadienį, vyksiančiame slalome gali būti išdalinta ne daugiau kaip 80 startinių numerių, taigi prie starto linijos galės stoti ne visi. Kitu atveju – varžybos tęstųsi per ilgai.

Visą slalomo seriją kuruojančio „Kauno autoklubo“ atstovas Aleksandras Dainys pasidžiaugė, kad jau antri metai iš eilės Panevėžyje dalyvių būna itin daug ir tenka atsižvelgti į papildomus nuostatus bei perkopus nustatytą dalyvių skaičių, kitus rikiuoti į rezervinę grupę.

„Tikėjausi, kad šiais metais panevėžiečiai vėl bus itin aktyvūs, taigi dalyvių registraciją teko stabdyti anksčiau laiko. Tačiau ne retai nutinka taip, kad ne visi iš anksto užsiregistravę atvyksta į varžybas, todėl į rezervinę grupę pakliuvusiems dalyviams pranešėme, kad jie vis tiek atvyktų į startą. Jeigu kas nors iš pagrindinės grupės nepasirodys varžybose, jų vietas galės užimti esantys rezerve“,– sakė A. Dainys.

Jam paantrino ir prie šio slalomo organizavimo prisidedančio „Panevėžys SC Team“ klubo atstovas Aurimas Bungarda: „Nors mūsų mieste įvairios slalomo varžybos vyksta gana dažnai, tačiau dalyvių gausa skųstis negalima. Panevėžiečiams vis negana varžybų, visi nori jų kuo daugiau.“

Paklaustas apie ruošiamą trasą, Aurimas prasitarė, kad ji nebus klaidinanti: „Trasa bus savotiška. Joje bus neįmanoma pasiklysti, tačiau dalyviai turės būti ir greiti, ir pilnai susikoncentravę. Bus tam tikrų vietų, kur automobiliai turės tilpti į itin siaurus tarpus. Kiekvienas dalyvis turės po tris važiavimus, kurių pirmasis bus neįskaitinis.“

Veiksmas sekmadienį vyks prie „Cido“ arenos esančioje aikštelėje, pasižyminčia geru, lygiu asfaltu, ant kurio mažai dyla padangos, o sukibimas su danga yra maksimalus.

Tradiciškai dalyviai bus suskirstyti į šešias klases: FWD, RWD, AWD, Laisva, Jaunimo ir Moterų. Pastaroji šįkart itin gausi – preliminariai į trečiąjį „Eolto slalomo taurės“ etapą užsiregistravo net aštuonios dailiosios lyties atstovės, o dar dvi yra rezervinėje grupėje.

Šįkart gausi bus ir Jaunimo klasė, kurioje startuoti panoro šeši dalyviai. Slalomo organizatoriai džiaugiasi, kad vis daugiau jaunuolių iki 18 metų amžiaus laisvalaikį leidžia slalomo varžybose.

Taip pat šios serijos varžybas ne retai renkasi ir tie, kurie dalyvauja Lietuvos slalomo čempionate, mini ralyje ar kitose panašaus formato lenktynėse.

Ne vieną dalyvį „Eolto slalomo taurė“ užkabino dėl puikaus organizuotumo, prizų gausos, prizininkų atleidimo nuo startinio mokesčio kitame etape, bei galimybės gerai pasitreniruoti prieš kitas svarbias varžybas. Šįkart tai bus puiki treniruotė tiems, kurie ruošiasi startuoti „Kauno ralyje“, antrajame Lietuvos mini ralio čempionato etape, kurį gegužės 26 dieną organizuos „Kauno autoklubas“.

Verta paminėti ir tai, kad kauniečiai į Panevėžį atsiveš keturis šalmus, kuriuos nemokamai varžybų metu suteiks dalyviams, kurie jų neturi. „Šios serijos slalomo varžyboms yra privalomi šalmai. Kadangi varžybos yra orientuotos į jaunimą ir pradedančiuosius, mes puikiai suprantame, kad ne visi juos gali turėti, todėl atsivešime keturis šalmus, gautus kaip paramą iš Kūno kultūros sporto departamento rėmimo fondo“,– sakė „Kauno autoklubo“ atstovas A. Dainys.

Po trečiojo etapo Panevėžyje, šioje slalomo serijoje bus daroma pertrauka – vasaros atostogos, o likę du etapai bus surengti rudenį Telšiuose ir Plungėje.

Varžybų Panevėžyje pradžia – 10 valandą. Žiūrovams renginys nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją