„LADA Open“ vardo įskaitos atsiradimą nulėmė niekaip nemažėjantis šios technikos mėgėjų skaičius. Didelio populiarumo Baltijos šalyse sulaukianti įskaita „Dzintara Aplis“, kurioje tarpusavyje varžosi dviejų rūšių VAZ ir „Volga“ modeliai (viso – 4 įskaitos) – dar vienas pavyzdys tų, kurie labiau linkę investuoti į senovinę techniką, nei kad į išlengvintus BMW ar kitus panašaus pobūdžio automobilius, šiandien labiau įprastus akiai.

„BaTCC“ lenktynių serijos organizatoriams šį sezoną pradėjus bendradarbiavimą su „Hankook“ padangų gamintoju, dalyviams siūloma nauja įskaitų „grupė“ – „Hankook Trophy“. Ją šiais metais sudarys trys klasės: „Super 1600“, „National“ (Latvijos žiedinių lenktynių čempionatas) ir jau minėtoji „LADA Open“. Visose klasėse dalyvių laukia po du važiavimus, kurių taškų suma keliaus į metinę įskaitą.

Naujoje rusiškos klasikos automobilių klasėje galės varžytis VAZ automobiliai (2101-2107 bei kitų modifikacijų), kurių variklių darbinis tūris neviršija 2000 cm3. Kaip jau užsimena ir pačios klasės pavadinimas, tai – kiek atviresnė klasė, ne taip stipriai varžoma taisyklių – šioje įskaitoje galima varžytis su ganėtinai skirtingos modifikacijos automobiliais, skirtingais būdais tobulinta technika.

Kaip teigia vienas „BaTCC“ lenktynių serijos organizatorių latvis Andis Meilandas, tokios klasės atsiradimas buvo būtinas. „Baltijos šalyse gausiu šios klasikinės technikos, kaip ir daug jos mylėtojų. Tačiau lenktynių serijų, kur būtų galima varžytis, nėra tiek daug. Manome, kad šios klasės atsiradimas su kiek paprastesniais techniniais reikalavimais – logiškas sprendimas“, – pasakojo organizatorius.

Klasikinių VAZ automobilių lenktynės

Jis viliasi, kad praplėtus klasės ribas ir „atrišus rankas“, „LADA Open“ įskaitą papildys nauja technika ir naujų potyrių ištroškę sportininkai. Tiesa, Lietuvoje – taip pat gausu rusiškos klasikos mylėtojų. Vieni jų – Petrovų šeimyna. Daugelį metų lenktynėse sutinkamas Adomas Petrovas ir jo tėvas Arūnas Petrovas, besivaržantys išskirtiniais šviesiai mėlynais VAZ automobiliais. Jie į namus kasmet parsiveža ne vieną trofėjų, o, rodos, kasmet šeimynos entuziazmas neblėsta.

Be istoriniais laikomų automobilių, Rygos „Bikeriniekų“ trasoje savaitgalį varžysis ir ilgas Suomijos, Švedijos, Rusijos, Estijos, Latvijos bei, žinoma, Lietuvos lenktyninis arsenalas, tarp kurių – nuo tikrų greičio bombų „V8 Thundercars“, „Porsche Cup“ dalyvių iki lenktynių ateitimi laikomų TCR automobilių ar mažyčių bet labai galingų motociklų varikliais ginkluotų „legendų“ ar itin lietuvių mėgstamų BMW automobilių.

„DeWalt Grand Prix“ savaitgalis prasideda jau penktadienį ir baigsis sekmadienį vakare. Dalį iš lenktynių šeštadienį bei sekmadienį žiedinių lenktynių mėgėjai galės stebėti ir tiesiogiai.

Detalų renginio tvarkaraštį rasite čia: http://batcc.eu/wp-content/uploads/2017/10/dewalt-2018-timetable.pdf.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją