„Lenktynėse visko pasitaiko ir negali visada nugalėti – kartais tenka jas baigti labai apmaudžiai. Tai vienas prasčiausių savaitgalių per visą karjerą“, – po varžybų kalbėjo aštuoniolikametis lietuvis.

Šeštadienį vyko keturi kvalifikaciniai važiavimai. R. Baciuška pasirodymą dviejuose vertino neblogai – pavyko užimti 6 ir 8 vietas, tačiau likę du nebuvo sėkmingi. Viename jo varžovas pasielgė nelabai sportiškai ir išstūmė Roką iš trasos, o kitame suklydo kartą ruošęs mechanikas – važiuojant užsikirto akceleratoriaus pedalas ir tęsti lenktynes tapo kone neįmanoma.

Pirmosios dienos rezultatas – 6, 8 ir 22 vietos bei vienas nebaigtas važiavimas. Finalas dar nenuplaukė – užtektų neblogo pasirodymo vieninteliame likusiame sekmadienio važiavime ir patekimas tarp 32 greičiausių garantuotas. Tačiau technika nusprendė pailsėti – sekmadienio kvalifikaciniame važiavime „užkalė“ karto variklis.

Rokas Baciuška

Galutinis R. Baciuškos CIK-FIA Europos KZ2 čempionato etapo „Salbris“ trasoje rezultatas – 51 vieta iš 73 dalyvių.

Finale nugalėtojų podiumą užėmė prancūzai. Greičiausias buvo Adrienas Renaudinas, antras liko Pierre‘as Loubere'as, trečias – Hubert'as Petit.

Kur kas sėkmingiau savaitgalis susiklostė „Academy“ klasėje dalyvavusiam Kajui Šikšneliui. Jis kvalifikaciniuose važiavimuose užėmė 3, 8 ir 7 vietas bei pateko į finalą, kuriame liko vienuoliktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją