Organizuota mėgėjams, veržiasi ir profesionalai

„C-Bet Ring Challenge“ – naujas vardas Lietuvos automobilių sporto kalendoriuje, tačiau renginio organizatoriai tokio pobūdžio lenktynes rengia jau ne pirmus metus ir laikosi tos pačios taisyklės: kuo daugiau laiko trasoje dalyviams už kiekvieną išleistą eurą. Dėl to labai greitai užsipildė visos laisvos vietos į lenktynes, ir tarp daugelio prieš didžiąsias varžybas pasitreniruoti nusprendusių profesionalių sportininkų – galybė naujų veidų. Būtent į juos orientuojasi renginio organizatoriai, stengdamiesi populiarinti automobilių sportą ir palengvinti greičio mėgėjams savo įgūdžius demonstruoti saugioje trasoje.

„Organizuodami „C-Bet Ring Challenge“ vadovaujamės tokia pačia idėja, kokia kadaise vadovavosi „Fast Lap“ lenktynės. Tik jos iš šios idėjos išaugo, tapo per daug profesionalios, tad mes norime užpildyti šią atsiradusią nišą ir pasiūlyti profesionaliai lenktynėms ruoštoje trasoje, kurioje bus profesionalūs teisėjai, profesionali laiko matavimo įranga, saugumo infrastruktūra, išbandyti savo jėgas mėgėjams“, – sakė renginį organizuojantis „Dynami:t Energy“ komandos lenktynininkas Mantas Matukaitis.

100 dalyvių rungsis su savimi bandydami kuo greičiau įveikti trasos ratą. Vis tik daugiausia žiūrovų emocijų sulauks tiesioginės lenktynės „Race“, kuriose prie vienos starto linijos stos 35 dalyviai.

Žiūrovus – į lenktynes

Kadangi „C-Bet Ring Challenge“ orientuotas į pradedančiuosius lenktynininkus ir jų pritraukimą į automobilių sportą, žiūrovai turės galimybę ne tik žiūrėti lenktynes, bet ir patys jose sudalyvauti.
Ugnė Rukšėnaitė

„Mes norime, kad ne tik lenktynininkai, bet ir žiūrovai taptų renginio ir pačių lenktynių dalimi. Kad žiūrovai ne tik pamatytų, bet ir pajaustų lenktynių jaudulį“, – sakė renginio vadovė Ugnė Rukšėnaitė.

Pirmą kartą į Kačerginės Nemuno žiedo kroso trasą iš „Auto Moto parko“ atvyks „F-Race 200“ lenktynės. Trys dešimtys tik 200 eurų tekainuojančių automobilių lenktyniaus savo išgyvenimo varžybas ant žvyro. Nors greičio nebus daug, veiksmo ir aistrų trasoje organizatoriai žada daugiau, nei didžiajame žiede. O tie komandų automobiliai, kurie lenktynių neišgyvens, galimai papuls po didžiojo „Dynami:t“ sunkvežimio ratais.

Be išimties visi žiūrovai, kad ir su kokiu automobiliu jie beatvažiuotų į „Ring Challenge“ lenktynes, galės parodyti savo sugebėjimus prie vairo slalomo trasoje. „Kauno technikos kolegija“ parengė pakankamai greitą ir technišką, tačiau saugią trasą, į kurią dalyviai judės gyva eile, o vienas važiavimas kainuos vos 3 eurus.

Tie, kurie pagailės savo automobilio ar nepasitikės savo jėgomis prie vairo ir bijos spustelėti greičio pedalą realybėje, tą galės padaryti virtualiai. „Kauno technikos kolegija“ taip pat paruoš virtualių lenktynių simuliatorių, kuriame žiūrovai visai kaip dalyviai trasoje, kovos dėl greičiausiai įveikto rato laiko.

Veiksmas Kačerginės Nemuno žiede vyks visą sekmadienį, gegužės 6 dieną nuo 9 ryto. Tuo metu prasidės pirmieji „Time Attack“ važiavimai, bus atidaryta slalomo trasa. 11 val. – „F-Race 200“ lenktynės, o iš karto po pietų, 13 val. prasidės azartiški „Race“ važiavimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)