Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, lenktynių organizatorius maloniai nustebino greita sportininkų reakcija. Juolab, kad pirmoji paraiška atėjo ne iš Vilniaus ar Kauno ir net ne iš Lietuvos, o iš kaimyninės Baltarusijos.

„Apie ne tik Lietuvą garsinančias ilgų nuotolių lenktynes Palangoje žinome ne iš nuogirdų, tad „katės maiše“ tikrai neperkame, – varžybų spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė pirmąją paraišką atsiuntusios „RCM Motorsport“ vadovas ir vienas jos sportininkų Jegoras Jermakovičius. – Pirmą kartą Palangoje lenktynes tiesiogiai stebėjau 2014 metais, po metų apsilankiau dar kartą, o paskutinius du kartus jas žiūrėjau per televizorių. Tai vienas geriausiai organizuojamų renginių, o centrinė jo ašis – 1006 km lenktynės pasižymi itin atkaklia, iki finišo besitęsiančia intriga, kuri ir vilioja sportininkus.“

J. Jermakovičius kartu su komandos draugais baltarusiais Dmitrijumi Nikazačenka ir Vitalijumi Kazakevičiumi į Palangos trasą išvairuos „Alfa Romeo 15155“ automobilį, kurio ratus suka 3 litrų darbo tūrio variklis ir kausis A3000 klasėje.

„Tai tradiciškai pajėgi klasė su stipriais, pagarbos vertais varžovais, – pasakoja komandos kapitonas. – Tačiau ne mažiau nei pačios lenktynės mus žavi itin plati bei absoliučiai daugumai patraukli renginio programa, tad didžiausiame jūsų vasaros kurorte tikrai turėsime ką veikti.“

Baltarusių „RCM Motorsport“ ekipa – 1006 km lenktynių debiutantė, tačiau ji jau dalyvavo ne vieneriose ilgų nuotolių lenktynėse, rengiamose Baltijos šalyse.

Komandos kovinis ginklas dabar labai kruopščiai rengiamas ateinančio sezono batalijoms, o balandį ekipos sportininkai jį tikisi iš dirbtuvių jau išvairuoti į bandymų trasas.

„Šiemet Palangoje vyksiančios 1006 km lenktynės bus jau devynioliktosios nuo pat 2000-ųjų besitęsiančioje jų istorijoje, – sako varžybas rengiančios VšĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis. – Šis skaičius savaime byloja, jog į šiemetines lenktynes mes, jų rengėjai, žvelgiame tarsi į generalinę repeticiją prieš kitąmet sukaksiantį renginio dvidešimtmečio jubiliejų, kurį ketiname paminėti su visų lenktynių nugalėtojais ar prizininkais, o dar geriau – su visais jose dalyvavusiais ir dar dalyvausiančiais.“

Pasak pagrindinio lenktynių organizatoriaus, šiemet Palangoje vyksiančio 19-ojo lietuviškojo automobilių maratono programa bus dar platesnė bei įvairesnė, į savo verpetą įtrauksianti ne tik komandas, bet ir visus, atvykusius į Palangą.

Be baltarusių norą varžytis šiemet Palangoje jau pareiškė Dariaus Vasiliausko vadovaujama „RD signs racing“ ir Mariaus Batūros „Gera dovana – Emexlogistics.eu“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)