„Dakare kasmet sulaukiu šimtų ovacijų, rodant į Vytį ir jame patalpintas drauge keliaujančių nuotraukas. Tęsiame tradicijas. Drauge įveikti Dakarą ir vėl kviečiame komandos draugus ir fanus. Pirmieji fanai Vytyje į sudėtingiausias planetos lenktynes su komanda iškeliavo 2014 metais. Pirmus dvejus metus koliažas buvo ant sportinių automobilių stogo, vėliau – ženkliai išaugus dalyvių skaičiui – jis puošė bolido šoną. Kasmet susidomėjimas šiuo projektu auga geometrine progresija“, – sakė B. Vanagas, Dakaro ralyje startuosiantis šeštąjį kartą.

Per ketverius metus drauge su lenktynininku Pietų Ameriką aplankė daugiau nei 19 tūkst. tautiečių. Pirmąjį kartą į Dakarą keliavo šiek tiek daugiau nei 1000 fanų, 2017 m. – jau beveik 7000.

„Mes tikrai turime pagrindą teigti, kad esame didžiausia komanda Dakare. Norėčiau, kad šiemet ji taptų tokia didelė, jog nuotraukos nebetilptų į vieną Vytį ir 2018 m. Dakare bolidą puoštume jau dviem Vyčiais ant abiejų bolido šonų. 98 proc. žmonių Lietuvoje žino Dakaro ralį, beveik 70 proc. juo domisi – tad tai tikrai yra įmanoma. Nes Lietuva ir Dakare yra Lietuva“, – teigė B. Vanagas.

Vyčio mozaika

Tapti Vyčio mozaikos dalimi galima paprastai ir greitai. Nuotraukos į Vytį keliamos internete adresu https://dakaras.gf.lt/. Paspaudus nuorodą, jūsų „Facebook“ profilio nuotrauka akimirksniu taps Vyčio dalimi. Tai galima padaryti ir kompiuteriu, ir išmaniuoju telefonu.

2018 metų „Dakare“ „General Financing team Pitlane“ komanda privalės įveikti daugiau nei 9 tūkstančių kilometrų trasą, kuri drieksis per tris Pietų Amerikos valstybes: Peru, Boliviją, Argentiną. Tai jau šeštasis Dakaras komandai ir B. Vanagui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)