“Nors šalies absoliutūs čempionai, kuriais iškovoję Prezidento taurę – pagrindinį ralio “Aplink Lietuvą” trofėjų, tapo Rokas Lipeikis su Inga Lipeikyte, jau aiškūs, tačiau dėl kitų vietų, o taip dėl nugalėtojų bei prizininkų atskirose klasėse, dar yra neaiškumų. Todėl laukiama įtemptos kovos, o ralis turėtų tapti ne tik prasmingomis sezono pabaigtuvėmis, bet ir įsimintinu reginiu tiek žiūrovams bei jo rengėjams, tiek patiems sportininkams”, - trečiadienį įvyksioje ralio spaudos konferencijoje sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas.

Ralis “Kauno ruduo” – vienas seniausių šalyje, be pertraukų rengiamas nuo 1974 metų. Keitėsi jo dalyviai ir teisėjai, rengėjai, išaugo naujos lenktynininkų bei aptarnaujančio personalo kartos, nesikeitė tik jį visuomet lydinti pakili, gal kiek nostalgiška aura. Ne vien dėl to, kad daugelis “Kauno rudens” ralių sutapo būtent su čempionatų pabaigtuvėmis. “Kauno rudens” maršrutais be geriausių įvairių laikų Lietuvos ralio meistrų yra važiavę daugelis garsių Lenkijos, Rusijos, Vengrijos, Vokietijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos ralistų.

“Lenktyninkų pamėgto “Kauno rudens” ralio prestižą liudija ir tas faktas, jog jam pirmajam iš visų šalyje rengiamų automobilių ralių 1981 metais buvo suteiktas tarptautinio ralio statusas,”- teigė Seimo narys, daugkartinis šalies ralio čempionas Saulius Girdauskas.

Šiemet “Kauno rudens” ralį rengia VŠĮ “Reventus”, talkinama kelių apsijungusių sporto klubų, visuomenininkų, Kūno kultūros ir sporto departamento ir Lietuvos automobilių sporto federacijos. Ralio “Kauno ruduo’2005” organizaciniam komitetui vadovauja jo pirmininkas, Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Valdemaras Šerkšnys. Tapo tradicija “Kauno rudens” raliais pagerbti anksti Anapilin išėjusių talentingų šalies automobilių ralio meistrų Arvydo ir Kastyčio Girdauskų atminimą.

Netaps išimtimi ir šis renginys. Ralio dienomis Kaune viešės buvę legendinių Lietuvos ralistų draugai, bendražygiai bei nesutaikomi varžovai trasose, tačiau iki šiol išlikę nuoširdūs velionių šeimų bičiuliai.

Dalyviams - 307 kilometrų maršrutas

Bendras ralio “Kauno ruduo 2005” trasos, besivaržantiems Lietuvos automobilių ralio čempionate, ilgis – 307,2 kilometro. Pačios varžybos, susidedančios iš 12 greičio ruožų, kurių bendras ilgis – 91,4 kilometro, vyks tik vieną dieną, spalio 8-ąją.

Iškilmingas varžybų atidarymas ir ralio “Kauno ruduo 2005” startas - penktadienį, spalio 7 dieną, 19.00 val. Kaune, Vienybės aikštėje, o finišas - spalio 8-ąją, 19 val. toje pačioje Vienybės aikštėje Kaune.

Nuo Stakliškių – iki Kauno

Pirmasis ralio dalyvių automobilis varžybas pradės spalio 8 d. 9.03 val. pirmajame Stakliškių greičio ruože Prienų rajone.

Po to sportininkai varžysis Vyšniūnų, Bagdanonių, Bijūnų ir Ūbiškių greičio ruožuose, kurie driekiasi Prienų, Trakų ir Kaišiadorių rajonų keliais. Įveikę šias greičio rungtis lenktynininkai įgys galimybę apsilankyti serviso zonoje, kuri įsikurs Jiezne.

Pirmasis, ralio “Kauno ruduo 2005” lyderių ekipažas antrą kartą Stakliškių greičio ruože startuos 11.58 val., Vyšniūnų – 12.16, Bagdanonių – 12.44, Bijūnų – 12. 58 ir Ūbiškių – 13.12 val.

Paskutiniai du ralio programoje esantys greičio ruožai – trumpiausi, vos po 3,4 kilometro ir driekiasi jie Kaune, palei IX fortą. Juos sportininkai važiuos irgi po du kartus. Pirmasis ralio lyderių automobilis pirmajame IX forto vardu pavadintame greičio ruože startuos 15.24, o antrą kartą – 15.35 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją