„Jensonui susitarus dėl finansinių sąlygų, jis buvo atleistas nuo įsipareigojimų komandai vykdymo“, – pranešė „Williams“ ekipa, su britu turėjusi 3 metų trukmės sutartį, kuri būtų įsigaliojusi nuo 2006-ųjų.

„Norėčiau padėkoti Frankui (Williamsui - red.) sutikusiam su kompromisiniu variantu. Gailiuosi, kad mano ankstesnis sprendimas visiems sukėlė tiek nepatogumų“, – kalbėjo pats J.Buttonas.

Tuo tarpu BAR komanda, pranešdama žinią apie esamo ekipos lyderio išlaikymą, neslėpė džiaugsmo.

„Esame patenkinti, galėdami patvirtinti savo sudėtį 2006-ųjų sezonui. Dabar galime pamiršti pastaruosius mėnesius mus kamavusią nežinomybę ir susikaupę ruoštis ateičiai, kuri žada daug įspūdžių“, – pareiškė BAR vadovas Nickas Fry‘us.

„Neslėpėme noro, kad Jensonas Buttonas liktų komandoje dar keletą metų. Manome, kad Jensonas ir Rubensas (Barrichello – red. past.) 2006-aisiais ir vėliau bus mūsų svajonių komanda“, – tvirtino jis.

J.Buttonas sutartį su „Williams“ sudarė pernai, kai bandė visomis jėgomis ištrūkti iš BAR ekipos, esą negalinčios jam suteikti galimybės tapti „Formulės-1“ čempionu. Šiemet situacija radikaliai pasikeitė – išsiskyrė „Williams“ ir jos partnerės BMW keliai, o „Honda“, tuo tarpu, įsigijo 45% BAR akcijų.

„Esu patenkintas, kad pagaliau išsprendėme šį klausimą ir galime sugrįžti prie to, ką mokame geriausiai – lenktyniauti“, – bene geriausiai šios istorijos pabaigą nusakė „Williams“ ekipos vadovas ir savininkas F.Williamsas.

Tuo metu kitas BAR pilotas Takuma Sato, trečiadienį sužinojęs, kad kitąmet neteks vietos šioje komandoje, išreiškė didelį nusivylimą, tačiau nebuvo nustebintas. „Nesu nustebintas šiandienos pranešimo apie kitus metus, tačiau, be abejo, ši naujiena mane labai nuvylė. Apie šią situaciją galvojau daug, turiu savo nuomonę, tačiau dabar netinkamas laikas man ką nors komentuoti“, – pareiškė japonas.

„Norėčiau padėkoti visiems savo gerbėjams už jų nuolatinį tikėjimą. Tikiuosi artimiausiu metu juos pradžiungti geromis naujienomis“, – pridūrė japonas.

BAR ekipos vadovas Nickas Fry‘us šiandien taip pat pareiškė, kad komanda derėsis su T.Sato dėl galimybių tęsti darbą kartu.

J.Buttonas šiemet iškovojo 30 taškų, tuo tarpu T.Sato – vos 1.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.