Lenktynės, kurias rengia Lietuvos automobilių klubas (LAK), prasidės Kaune, Rotušės aikštėje, o baigsis Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje (prie Prezidentūros).

Dėl Prezidento taurės rungtyniaus visi pajėgiausieji šalies ralio meistrai - pernykščiai absoliutūs šalies automobilių ralio čempionai Evaldas Čirba su Audriumi Pivoru, vicečempionas Rokas Lipeikis, šiemet važiuojantis su dukra Inga, Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku, Benediktas Vanagas su Edvinu Padgurskiu ir daug kitų gerai pažįstamų šalies ralio meistrų.

Pirmąkart ralio dalyviai važiuos dviem skirtingais maršrutais. Profesionalai įveiks 212,85 km (greičio ruožų suma - 97,95 km), o kiti ralio dalyviai - mėgėjai, vairuotojai su negalia, visureigių vairuotojai bei motociklininkai - net 923,1 km (specialios rungtys - 141,45 km) ilgio maršrutą.

Mėgėjų įskaitoje varžysis 24 ekipažai, taip pat startuos 6 visureigiai, 7 motociklai, 12 žmonių su negalia ekipažų (tarp jų du - iš Rusijos), o dar 4 ekipažai važiuos vadinamojoje "nulinių" ekipažų įskaitoje, kurių pasiekti rezultatai neįtraukiami į bendrą ralio rezultatų suvestinę.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet.

2005 metų atvirajame Lietuvos automobilių ralio čempionate po keturių etapų pirmauja Rokas Lipeikis, turintis 116 taškų. Antrąją vietą užima Arūnas Strumskis, surinkęs 83 taškus. Trečiojoje vietoje - Vytautas Švedas, kurio sąskaitoje - 75 taškai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją