Šios prestižinės varžybos, kurias rengia Lietuvos automobilių klubas (LAK), prasidės Kaune, Rotušės aikštėje, o baigsis Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje (prie Prezidentūros).

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas trečiadienį spaudos konferencijoje sakė, kad ralio dalyviai skirtingose trasose kovos atsižvelgus į sportininkų profesionalų pageidavimus. Anot R.Austinsko, sportininkai būdavo nepatenkinti dėl per ilgo maršruto.

LAK viceprezidentas Aleksandras Remiševskis apgailestavo, kad vis daugėja organizacinių problemų, atsiranda tokie trukdžiai kaip mokestis už eismo ribojimą (1 km rajoninio kelio uždarymas vienai parai organizatoriams atsieina 120 litų). "Kažin ar ateityje tokio masto raliai bebus rengiami", - svarstė A.Remiševskis. Jis pridūrė, kad ralio "Aplink Lietuvą" organizacinės išlaidos padidėjo ir dėl dviejų trasų atsiradimo.

Ralio "Aplink Lietuvą" organizacinis komitetas itin didelį dėmesį skiria dalyvių ir renginį aptarnaujančių žmonių bei žiūrovų saugumui užtikrinti. Varžybų metu saugumu rūpinsis per 500 žmonių.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet. Pernai Prezidento taurę iškovojo Sauliaus Girdausko ir Audriaus Šošo ekipažas.

2005 metų atvirajame Lietuvos automobilių ralio čempionate po keturių etapų pirmauja Rokas Lipeikis, turintis 116 taškų. Antrąją vietą užima Arūnas Strumskis, surinkęs 83 taškus. Trečioje vietoje - Vytautas Švedas, kurio sąskaitoje - 75 taškai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją