D. Sordo penktadienio ryte buvo tik ketvirtas. Tačiau po penktojo greičio ruožo, pasinaudojęs varžovų nesėkme ir S. Ogier aplenkęs 16 sekundžių, ispanas tapo Katalonijos ralio lyderiu.

D. Sordo komandos draugas Thierry Neuville viename iš greičio ruožų pametė priekinį buferį bei sulankstė ratlankį. Dėl visų šitų problemų sportininkas prarado apie 20 sek.

Dar labiau nepasiekė „Volkswagen“ komandos lenktynininkui Jari-Matti Latvalai. Suomis dėl pakabos gedimo buvo priverstas pasitraukti iš varžybų. Neabejojama, kad sportininkas šeštadienį grįš į ralį pagal „Rally-2“ taisykles.

Užfiksavęs geriausią rezultatą šeštame greičio ruože, D. Sordo persvarą prieš S. Ogier padidino dar 10 sek. Paskutiniame dienos greičio ruože ispanas nusileido Krisui Meeke‘ui, bet sugebėjo greičiu pranokti minėtąjį S. Ogier.

Trečią vietą Katalonijos ralyje kol kas užima „Volkswagen“ komandos atstovas Andreasas Mikkelsenas, kuris nuo pirmaujančio D. Sordo jau atsilieka jau daugiau nei puse minutės.

Įveikus penktadienio greičio ruožus į pirmąjį penketuką pateko du „Hyundai“ ekipos atstovai – minėtasis T. Neuville‘is ir Haydenas Paddonas.

Rezultatai:

1.Dani SordoHyundai i20 WRC '16-
2.Sebastienas OgierVolkswagen Polo R WRC+17.0
3.Andreasas MikkelsenasVolkswagen Polo R WRC+35.1
4.Thierry Neuville‘isHyundai i20 WRC '16+46.3
5.Haydenas PaddonasHyundai i20 WRC '16+47.5
6.Madsas OstbergasFord Fiesta RS WRC+54.3
7.Krisas Meeke‘asCitroën DS3 WRC+1:06.3
8.Craigas BreenasCitroën DS3 WRC+1:44.6
9.Ottas TanakasFord Fiesta RS WRC+2:04.4
10.Ericas CamilliFord Fiesta RS WRC+3:44.3

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.