o itin sėkmingo pasirodymo „DHL Rally Elekrėnai“ etape, kuriame G. Notkus ir jo šturmanas Dalius Strižanas finišavo 1-oje vietoje, ekipažas ruošiasi dar atkaklesnei kovai, kuri prasidės jau šį savaitgalį. „Rally Classic“ etape pasirodysiantis ekipažas praėjusiais metais bendroje įskaitoje liko 4-oje vietoje, tad šiais metais yra nusiteikę rimtai pakovoti dėl galimybės užlipti ant nugalėtojų pakylos, teigiama pranešime spaudai.

„Ne paslaptis, kad šis finalinis etapas lems Lietuvos ralio čempiono vardą. Dabar turnyrinėje lentelėje susidariusi tokia situacija, kad lenktynininkus skiria vos kelių taškų skirtumas. Manau, kad tiek aš, tiek mano pagrindiniai varžovai – Martynas Samsonas, Vaidotas Žala, Janis Vorobjovas stengsimės parodyti tik patį geriausią rezultatą. Tad laimėti čempiono titulą gali bet kas iš šio ketvertuko. Žinoma, reiktų nepamiršti ir kitų stiprių sportininkų – Vytauto Švedo, Deivido Jociaus, Benedikto Vanago, kurie irgi yra labai greiti ir gali parodyti stabilų tempą lenktynėse. Taigi, nuspėti, kas laimės šį etapą ir taps čempionu tikrai sudėtinga. Kova bus stipri ir labai įdomi“, - savo mintimis dalinosi G. Notkus.

G. Notkaus ir D. Strižano ekipažas šiam etapui ruošiasi itin atsakingai. Praėjusią savaitę jie važiavo į bandymus Zarasų apylinkėse bei dalyvavo Estijoje vykusiose „Saaremma Rally“ varžybose, kuriose patyrė automobilio gedimą ir turėjo pasitraukti iš kovos. Sportininkai neslepia nusivylimo, bet teigia, kad dabar jiems svarbiausia – gerai pasirodyti Druskininkų-Lazdijų ralyje. Ekipažas stengsis pasiekti kuo aukštesnį rezultatą.
G. Notkus

Šiais metais pasikeitusias finalinio ralio trasas G. Notkus vertina kaip papildomą iššūkį, kuris suteiks savotiško prieskonio paskutiniajam Lietuvos ralio čempionato etapui.

„Žinoma, visą laiką lengviau važiuoti žinomomis trasomis, kurias teko išbandyti bent kartą ar du. Nauji greičio ruožai savaime tampa sudėtingesni ir reikalauja daug didesnio susikaupimo, greitos reakcijos ir susikalbėjimo su šturmanu. Tai padeda pasiekti geresnį rezultatą“, - pasakojo vienas iš čempionato lyderių.

Sportininkas džiaugiasi, kad šis „Rally Classic“ etapas dar gana jaunas, bet turi vienus įdomiausių ir išskirtiniausių kelių, ypač miško keliukus, kurie yra minkšti, slidūs ir sudėtingi.

„Rally Classic“ etapas – savotiškas ir malonus. Mūsų ekipažui jis išskirtinis tuo, kad čia esame laimėję savo absoliučią pirmąją vietą Lietuvos ralio čempionato etape. Važiavimas šiame etape visuomet siejasi su pačiomis geriausiomis emocijomis. Tai vienas iš maloniausių ralių, kuriuose yra tekę važiuoti“, - teigė G. Notkus.

Paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Classic“ 2016 vyks spalio 14-15 d. Druskininkų ir Lazdijų apylinkėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją