Komandos vadovus ir kolegas sužavėjo atviras Armino požiūris, ryžtingas nusiteikimas ir gerėjantys rezultatai. Liepos 6 d. į komandą pakeisti traumą patyrusio Beno Townley pakviestas talentingas lietuvis naujuoju, specialiai jam pritaikytu aukščiausios klasės motociklu „Suzuki RM-Z450“ važiavo vos keturiuose pasaulio čempionato etapuose.

Paskutiniame, praėjusią savaitę vykusiame Olandijoje, aštuoniolikmetis anykštėnas pasiekė geriausią rezultatą savo karjeroje – viename iš finalinių važiavimų finišavo 7-as tarp pajėgiausių planetos sportininkų MXGP klasėje.

„Važiuoti pasaulio čempionate MXGP klasėje buvo mano svajonė. Sutartis kitiems metams – dar aukštesnis laiptelis. Esu labai laimingas ir man vis dar sunku patikėti, tačiau išties tikrasis darbas tik prasideda.

Iki šiol važiavimas man buvo tik malonumas ir mėgavimasis. Motyvacija ir lūkesčiai sau gerokai išaugo. Esu pasiruošęs žiemos laikotarpiu sunkiai dirbti ir atiduoti visą save, įsiklausyti į visus komandos trenerių ir specialistų patarimus, kad nepriekaištingai pasiruoščiau kitam sezonui“, – sako pirmasis lietuvis, kuriam pavyko išsikovoti vietą tarp geriausių pasaulio motokroso sportininkų.

Lietuvis su tėvais jau trejus metus gyvena Belgijoje, vos 5 min. kelio nuo komandos sporto bazės, tad daugiau pasikeitimų šis kontraktas nepareikalaus, keisis tik fizinio rengimo treneris ir gydytojas. Sportininkas yra dėkingas už tikėjimą ir suteiktą galimybę visai komandai, o ypatingai jaučia komandos vadovo, 10 kart pasaulio čempiono Stefano Evertso globą ir palaikymą.
Arminas Jasikonis

„Pakvietėme Arminą į komandą, norėdami suteikti jam galimybę ir stebėti, kaip jis tobulėja ir įsilieja į kolektyvą. Esame maloniai nustebinti. Jis dar labai jaunas, bet linkęs įsiklausyti, mokytis ir visapusiškai gerinti savo važiavimo įgūdžius.

Arminas yra stiprus sportininkas, turintis rimtų planų kitam sezonui ir ateičiai. Jaunuoliui stinga tik patirties, bet ji ateis su laiku. Nekantraujame pamatyti, kur mus nuves bendras darbas 2017-aisiais “, – gerų žodžių lietuviui negaili komandos vadovas S. Evertsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)