„Žiūrovams bus daug reginių – beliks tik visur spėti sulakstyti ir išsirinkti geriausius stebėjimo taškus. Seniai „Nemuno žiedas“ nematė tiek veiksmo! Čia važiuos ir varžysis apie pusantro šimto motociklų. Tai bus efektingas sezono uždarymo renginys“, – sako „Moto Fiestą 2016“ organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Aktyvūs kaimynai

„Vrooam Oil Trophy“ čempionate varžosi šimtas motociklininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos. Kaip ir pernai, dėl aukščiausių pozicijų varžosi stiprūs dalyviai iš visų šių šalių.

Kol kas galingesnių motociklų („1000cc“) klasėje pirmauja lietuvis Rimvydas Petravičius, antra poziciją užima lenkas Mariuszas Kirszynski, trečią – latvis Anatolijus Igumenovas. „600cc“ klasėje pirmauja ir tarpusavyje itin aktyviai varžosi lenkai Karolis Kucharczykas ir Pawelas Muranovski bei lietuvis Gediminas Čeplaitis.

Šį šeštadienį vyks priešpaskutinis, o paskutinis varžybų etapas – rugsėjo 17 d. Estijoje. Šeštadienį dalyviai varžysis ne tik dėl vertingų prizų, įskaitinių šio čempionato taškų, bet ir dėl Šarūno Plado vardo taurės.

„Moto fiesta“ „Nemuno žiede“ dalyviams prasidės nuo 9 valandos – nuo tada vyks treniruotės ir įskaitiniai važiavimai. Žiūrovams įdomiausi vaizdai – nuo 11 val., kai bus duotas „Moto 5“ enduro komandinių varžybų startas.

Vidurdienį visus norinčiuosius lenktyniniu motociklu žiede „skraidins“ Šarūnas Pladas. 13 valandą vyks motociklų instruktoriaus treniruočių programa ir bandomieji važiavimai naujais BMW motociklų modeliais, o dar po valandos apie važiavimo motociklu „Nemuno žiede“ subtilybes pasakos Š. Pladas. Renginį vainikuos 16 val. įvyksiančios minėtos „Vrooam Oil Trophy“ varžybos.

Žiūrovai ir dalyviai taip pat galės išbandyti važiavimo ant vieno rato simuliatorių – t.y. pasimokyti važiuoti motociklu ant vieno rato.

„Jeigu nedrįstate ant vieno rato kilnoti savo motociklo ar apskritai nevažinėjate motociklu, tačiau visuomet svajojote išbandyti šį pašėlusį triuką, tuomet turėsite puikią galimybę saugiai įgyvendinti savo svajonę. Jokios rizikos sudaužyti motociklą, – sako A. Dautartas. – Na, o „Pladas Racing Taxi“ leis savo kailiu patirti, ką reiškia dideliu greičiu lėkti motociklu „Nemuno žiede“. Greičiausias Lietuvos plento žiedo motociklininkas bus jūsų vairuotojas. Jis keleivius veš „superbike“ klasės motociklu, kuris bus specialiai pritaikytas keleivio vežimui“.

Pristatomas startuolis

Taip pat susirinkusiųjų lauks staigmena – visi norintieji galės pirmieji išbandyti Lietuvoje vystomą elektrinį bekelės dviratį „Neematic Freeride“. Oficialiai šio startuolio pristatymas visuomenei numatytas šiek tiek vėliau.

Tai – unikalus kūrinys, kol kas neturintis analogų. „Neematic Freeride“ išvysto 20 kW galią bei 100 km/val. greitį, elektra nuvažiuojamas atstumas siekia iki 100 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją