Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, Lenkijoje vyksta net du prestižiniai kartingo čempionatai. Jau pasibaigusio Tarptautinio Lenkijos Čempionato nugalėtojas paaiškėja po 8 lenktynių, surengiamų per du vasaros savaitgalius. O dar daugiau dalyvių sutraukiančio „Rok Cup Poland“ net 14 lenktynių įvyksta septynių savaitgalių metu.

Paskutinysis pastarojo čempionato etapas įvyks jau šį savaitgalį. G. Grinbergas čia žengia pirmoje vietoje ir 45 taškais lenkia artimiausią persekiotoją.

Po pirmojo Tarptautinio Lenkijos čempionato etapo G. Grinbergas pirmavo rezultatų lentelėje, tačiau trapios persvaros nepavyko išlaikyti Stary Kisielin trasoje. Visus 4 lenktynių važiavimus Lietuvos lenktynininkas finišavo trečioje vietoje. To neužteko, kad būtų apginta pirma vieta ir teko 18 taškų nusileisti čempionatą laimėjusiam lenkui Szymonui Urbaniakui.

„Iš visų Lenkijos trasų, Stary Kisielino yra mano nemėgstamiausia jau porą metų. Po rekosntrukcijos ji pailgėjo, atsirado vienas labai lėtas posūkis, kuriame vis padarau klaidų. Šį kartą su šia bėda susitvarkiau, tačiau sausoje trasoje šiek tiek trūko variklio galios.

Turėjome ir tokių problemų, su kuriomis anksčiau nebuvome susidūrę. Visi lenktynininkai varžybų savaitgalį gali naudoti tik 6 naujas padangas. Jau pirmame kvalifikacijos rate pajutau stiprią vibraciją, kuri kiekviename rate vis didėjo. Po važiavimo paaiškėjo, kad dvi padangos buvo brokuotos, tad pirmosioms varžyboms teko sunaudoti atsargines.

Dar blogiau, kad nuo didelių vibracijų pradėjo skaudėti nugarą ir tas skausmas nedingo iki pat lenktynių finišo. Antrą lenktynių dieną pradėjome per lietų, maniau, kad pavyks pasirodyti geriau, nes man patinka lenktyniauti šlapioje trasoje. Deja, kiekviename rate ilgiausioje tiesiojoje variklis pradėdavo trūkčioti.

Prieš paskutinį važiavimą komanda sutvarkė techniką, tačiau pagrindinio varžovo pavyti jau nebepavyko“, – lenktynių įspūdžiais dalinosi G. Grinbergas.

Nepaisant išslydusios pergalės „BirelArt Poland“ komandos vadovas Wiktoras Turkiewiczius nusiteikęs optimistiškai: -„Gustas Lenkijoje lenktyniauja jau 5 metus. Pernai, vairuodamas „Mini“ klasės techniką, tapo „RokCup Poland“ čempionu. Toje kategorijoje jis – pirmasis nugalėtojas iš užsienio.

Kai priėmėme sprendimą metais anksčiau pereiti į greitesnę „Junior Rok“ klasę, tikrai nesitikėjome, kad jau pirmaisiais metais Gustas varžysis dėl nugalėtojo titulo. Beje, „Junior Rok“ kategorijos Lenkijos čempionu yra tapęs ir greičiausias Lietuvos kartingo lenktynininkas Simas Juodviršis. Taigi, Gustas turi puikias galimybes jau šį savaitgalį pakartoti Europos čempiono pasiekimą, o jo komandos draugas Danielius Vavilovas patekti į geriausių penketuką“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją