Paskutiniųjų ralio sprinto lenktynių, įtrauktų į mūsiškį autosporto renginių kalendorių, strategas Vitalijus Plastininas pasidžiaugė, kad šiais metais ralio sprinto varžybų lygis pastebimai ūgtelėjo.

„Tai, kad šįkart trasos daugiau nei ketvirtadaliu ilgesnės, smulkmena, tačiau, mėgstantiems ralį, neabejotinai maloni. Kur kas rimtesnė naujiena yra sprendimas į kiekvieną sportinį automobilį įmontuoti GPS sekimo įrangą – tokią pačią, kokia naudojama profesionaliame ralyje. Vadinasi atsiranda galimybė į kiekvieną incidentą reaguoti žaibiškai ir užbėgti nelaimėms už akių“, – konstatavo Mažeikių ASK vadovas.

V. Plastininas taip pat pripažino, kad LASF (Lietuvos automobilių sporto federacijos) sprendimas didžiosiose Lietuvos pirmenybėse startuojančius ekipažus ir ralio sprinto serialo dalyvius atskirti, akivaizdžiai pasiteisino: „profai“ ir toliau mielai atvažiuoja į „B“ lygos varžybas pasitreniruoti bei pasitikrinti automobilio reguliavimo sprendimų, tačiau neatima taškų iš „sprinterių“.

Pastarieji kovoje dėl čempiono titulo nepraranda įskaitinių taškų, negalėdami aplenkti tokio kalibro pilotų, kaip Vytautas Švedas ar Janis Vorobjovas.

Paskutinysis ralio sprinto etapas, varžybų direktoriaus Edvino Vašterio teigimu, turėtų būti smagus ne tik dėl meteorologų pažadėto tobulo vasariško oro, bet ir dėl žvyro trasų dėlionės. 4 iš 9 greičio ruožų visi sportininkai įveiks po du kartus, o vienas „dopas“ bus visiškai naujas.

T. y. ralio sprinto čempionato dalyviai turės progą pademonstruoti, ar gebėjimais greitai ir tiksliai įvertinti naujos trasos ypatumus rašant stenogramą jie prilygsta ralio profesionalams.

Dar viena lenktynių „Viekšniai 2016“ „razina“ – svečių iš Latvijos Renaro ir Gunaro Francių vairuojamas „Ford Escort Cosworth WRC“ automobilis. Tai tikras ratuotas dinozauras, priminsiantis maždaug 20 metų senumo įvykius, kai pajėgiausi pasaulio pilotai būtent tokiais automobiliais skraidė WRC (Pasaulio ralio čempionato) trasose.

Ralio organizatoriai visų žiūrovų primygtinai pašo būti maksimaliai atidiems ir atsargiems – greičiai ralio sprinto varžybose tikrai būna dideli, todėl lenktynių stebėjimui reikia pasirinkti saugias zonas.

Visą informaciją apie varžybas, stebėjimo vietas, sportininkus ir kita galima rasti čia.