Daugiau nei šimtą siekęs dalyvių skaičius jau kalba pats už save: buvo tikrai daug įspūdingų lenkimų, kovų trasoje ir, žinoma, kritimų. Tiesa, pastarieji nebuvo itin stiprūs ir pavyko išsisukti be specialiųjų tarnybų.

Nors jau prie lietaus šį sezoną pripratę Lietuvos sportininkai bent Lenkijoje galėjo pasidžiaugti geru oru ir kiek kitokia trasa nei įprasta (paprastai čempionato etapai vyksta Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje), nuotaiką gadino gendanti technika.

Būtent pastaroji pakišo koją iki šio etapo sėkmingai lyderio poziciją užėmusiam Mindaugui Nemuniui („ATV Monstrai“ klubas). Apšilimo rato metu sugedęs „žvėris“ neleido dalyvauti lenktynėse ir trasoje lenktynininkas pasirodė tik antrąją varžybų dieną, sėdėdamas ant komandos draugo motociklo. Iš paskutinės, 34-osios, vietos startavęs sportininkas sugebėjo aplenkti dalį konkurentų ir „prisikasė“ iki 22 vietos.

Tad po šių lenktynių tapo aišku, jog galutinėje įskaitoje „Rookie 1000“ klasės nugalėtojai paaiškės tik paskutinio etapo metu. M. Nemunis ir Kęstutis Stankūnas („Adrenalino centro“ komanda) turi po vienodą taškų skaičių (70 taškų). Tiesa, bendroje čempionato įskaitoje pirmoji vieta kol kas priklauso Audriui Žukaičiui („ATV Monstrai“), per visą sezoną surinkusiam 72 taškus.

Paskutinysis čempionato etapas įvyks rugpjūčio 20-21 dienomis toje pačioje Poznanės trasoje Lenkijoje.

Tą patį savaitgalį įvyks ir „Pretendent“ klasės čempionato paskutinysis etapas Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Šioje čempionato įskaitoje lyderio poziciją jau užsitikrino Tadas Paulikas. Kitos podiumo vietos paaiškės paskutiniojo etapo metu: pagal taisykles, sumuojasi keturių etapų taškai, neskaičiuojant penktojo, blogiausio. Tad dėl antrosios ir trečiosios vietų vis dar sėkmingai tarpusavyje kovoja Mantas Andriukaitis, Mantas Živatkauskas, Evaldas Štrapėla bei Mantas Švelnys.

Tiesa, motociklų sportas yra tikrai nenuspėjamas: ir šioje serijoje koją gali pakišti technika ar netinkamos oro sąlygos.

Laukiant paskutiniųjų lenktynių „Navas Racing Club“ kviečia į ketvirtadienio vakarais vykstančią motociklų treniruotę Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Tiesa, jau kitą ketvirtadienį motociklų treniruotė kelsis į „Speedway“ kartodromo trasą, esančią visai prie pat greitkelio tarp Vilniaus ir Kauno. Organizatoriai atsakingai primena, kad pirmiausia – saugumas, tad į trasą be pilnos motociklisto aprangos važiuoti neleidžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją