Lenktynės prasidėjo įspūdingu, kupinu avarijų, startu. Jau pirmąjame posūkyje šiurpiai apsivertė Christianas Klienas iš „Red Bull“. Taip pat lenktynių pradžioje savo bolidus apgadino „Ferrari“ pilotas Rubensas Barrichello ir „Renault“ atstovas Fernandas Alonsas, abu sulaužę savo priekinius sparnus. Pastarajam važiuojant į boksus, priekinis sparnas sulūžo išvis ir liko ant trasos. Nors daugelis sportininkų sugebėjo išvengti pavojingos kliūties, jos laiku nepastebėjo kitas „Red Bull“ lenktynininkas Davidas Coulthardas, kuris užvažiavo ant priekinio sparno nuolaužų, sulaužė savo bolido priekinę pakabą ir išslydo iš trasos, baigdamas savo ir komandos lenktynes.

Po pirmojo rato lenktynėse pirmavo M.Schumacheris, o jį persekiojo abu „McLaren“ pilotai K.Raikkonenas ir Juanas Pablas Montoya. Pastarasis pamažu atsiliko, kaip vėliau paaiškėjo – dėl didesnio kuro kiekio nei abu varžovai.

Į boksus tiek K.Raikkonenas, tiek M.Schumacheris pasuko palyginti anksti, tačiau, kadangi pirmas tai padarė suomis, vokietis sugebėjo išlikti priekyje jo. Sustojus šiems sportininkams lyderiu tapo J.P.Montoya, trasoje išsilaikęs dešimčia ratų ilgiau nei varžovai. Tapo aišku, kad jis pasirinkęs dviejų sustojimų taktiką, tuo tarpu kiti lyderiai lenktynėse stos tris kartus.

Iškart po sustojimo boksuose J.P.Montoya išvažiavo už M.Schumacherio ir K.Raikkoneno. Tokia lyderių rikiuotė išliko tol, kol „Ferrari“ lyderis pirmasis iš grupės nepasuko į techninio aptarnavimo zoną. Tai leido vėliau sustojusiam ir trumpiau boksuose užtrukusiam K.Raikkonenui išvažiuoti priekyje vokiečio. Nesėkmei ištikus realiai į pergalę pretendavusį J.P.Montoyą – ir vėl sugedo „McLaren“ bolidas – suomis tapo lenktynių lyderiu ir šios pozicijos neužleido iki lenktynių finišo.

Po savo antrojo sustojimo boksuose M.Schumacheris kiek prarado greičio, tačiau už jo važiavęs ir po trečiųjų sustojimų techninio aptarnavimo zonoje prisivijęs brolis „Toyota“ lenktynininkas Ralfas Schumacheris iki finišo aplenkti vyresniojo šeimos nario nesugebėjo.

Ketvirtas finišavo kitas „Toyota“ ekipos narys Jarno Trulli, į kurį pirmajame lenktynių posūkyje atsirenkęs R.Barrichello apgadino bolido galinį deflektorių, penktas – finišavo BAR pilotas Jensonas Buttonas.

Panašu, kad po truputį formą atgauna „Williams“ komanda. Nickas Heidfeldas lenktynėse užėmė šeštąją vietą, o Markas Webberis finišo liniją kirto septintas. Pagaliau savo pirmuosius taškus šiame sezone iškovojo BAR lenktynininkas Takuma Sato. Jis finišavo paskutinėje pozicijoje, už kurią dar skiriami taškai, aštuntoje. Pergalė lenktynėse leido K.Raikkonenui kiek priartėti prie „Formulės-1“ čempionato lyderio F.Alonso, kuris šįkart nepelnė taškų. Atstumas tarp dviejų pirmenybių lyderių dabar yra 26 taškai, o lenktynių čempionate liko 6.

Kitas „Formulės-1“ čempionato etapas – po trijų savaičių, rugpjūčio 21 d., vyksiantis Turkijos GP.

Vengrijos GP - Lenktynės

PilotasKomanda (Padangos)Laikas
1 Kimi RaikkonenMcLaren-Mercedes (M)1h37.25.552
2 Michael SchumacherFerrari (B)+ 35.581
3 Ralf SchumacherToyota (M)+ 36.129
4 Jarno TrulliToyota (M)+ 54.221
5 Jenson ButtonBAR-Honda (M)+ 58.832
6 Nick HeidfeldWilliams-BMW (M)+ 1:08.375
7 Mark WebberWilliams-BMW (M)+ 1 ratas
8 Takuma SatoBAR-Honda (M)+ 1 ratas
9 Giancarlo FisichellaRenault (M)+ 1 ratas
10 Rubens BarrichelloFerrari (B)+ 1 ratas
11 Fernando AlonsoRenault (M)+ 1 ratas
12 Narain KarthikeyanJordan-Toyota (B)+ 3 ratai
13 Tiago MonteiroJordan-Toyota (B)+ 4 ratai
14 Felipe MassaSauber-Petronas (M)+ 7 ratai
15 Christijan AlbersMinardi-Cosworth (B)N/F
16 Jacques VilleneuveSauber-Petronas (M)N/F
17 Juan Pablo MontoyaMcLaren-Mercedes (M)N/F
18 Robert DoornbosMinardi-Cosworth (B)N/F
19 David CoulthardRed Bull-Cosworth (M)N/F
20 Christian KlienRed Bull-Cosworth (M)N/F

Pilotų įskaita:

1.  F.Alonso       87 
2.  K.Raikkonenas  61 
3.  M.Schumacheris 55 
4.  J.Trulli       36 
5.  J.P.Montoya    34 
6.  R.Schumacheris 32 
7.  R.Barrichello  31 
8.  G.Fisichella   30 
9.  N.Heidfeldas   28 
10. M.Webberis     24 

Konstruktorių taurės įskaita:

1.  Renault 117 
2.  McLaren 105 
3.  Ferrari  86 
4.  Toyota   68 
5.  Williams 52 
6.  Red Bull 24 
7.  BAR      20 
8.  Sauber   14 
9.  Jordan   11 
10. Minardi   7 

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.