A. Jasikonis pelnė 18 taškų (iki šiol jam daugiausiai buvo pavykę iškovoti 4) ir sustiprino savo pozicijas bendroje pasaulio motokroso čempionato įskaitoje.

Aštuoniolikmetis anykštėnas pasaulio motokroso čempionate dalyvauja pirmus metus ir yra jauniausias dalyvis, tačiau tai jam nesutrukdė išsiveržti į stipriausių planetos sportininkų dešimtuką. Antrajame važiavime vaikinas finišavo 8-as, o bendroje etapo įskaitoje liko tik per plauką nuo pirmo dešimtuko – 11-as.

Puikius rezultatus ir aukštas galimybes Arminas pademonstravo jau kvalifikaciniame važiavime šeštadienį, kuriame užėmė 8-ą vietą. Puikiai pavyko ir pirmojo važiavimo startas, tačiau trečiame posūkyje sportininkas neišvengė griuvimo, prarado nemažai laiko, kol vėl užkūrė motociklą, ir krito į 32-ą poziciją.

Atkaklus važiuotojas pasivijo ir aplenkė daugelį konkurentų, pakilo iki 15-os vietos, bet likus maždaug 10 minučių iki važiavimo pabaigos dėl nuovargio padarė dar vieną klaidą, virto ir finišo liniją kirto 16-as.

Antrasis važiavimas buvo gerokai sėkmingesnis. Lietuvis startavo 17-as, pakilo iki 14-os vietos ir sulėtino tempą, o likus 10 minučių ir 2 ratams iki važiavimo pabaigos atidavė visas jėgas, per tris ratus aplenkė 6 varžovus ir važiavimą baigė kartu su geriausiais planetos sportininkais – 8-oje pozicijoje.

Tokį aukštą jauniausio dalyvio rezultatą lėmė užtikrintas važiavimas ir puikiai apskaičiuotos jėgos, kurių vienoje sunkiausių smėlio trasų pasaulyje, Arminui užteko iki paskutinės važiavimo akimirkos.

A. Jasikonis nusileido tik gerokai labiau patyrusiems, tituluotiems ir vyresniems sportininkams. Etapą namų trasoje laimėjo belgas Kevinas Strijbosas, taip pat važiuojantis „Suzuki World MXGP“ komandoje, antrą vietą užėmė vokietis Maximilianas Naglas, trečią – Antonio Cairoli iš Italijos.

Vos viena pozicija Arminas nusileido ir estui Taneliui Leokui, kurį, važiuodamas Anglijos komandoje „Route 77 Energy MVRD Honda“, laikė ne tik treniruočių kolega, bet ir pavyzdžiu, iš kurio mokėsi. Bendroje čempionato įskaitoje po 14-os etapų (važiavo 5-iuose) Arminas užima 27-ą vietą tarp 53-ijų sportininkų.

Lomelio trasa A. Jasikoniui gerai pažįstama. Belgijoje vaikinas su šeima gyvena ir treniruojasi antrus metus. Prieš beveik mėnesį lietuvis buvo pakviestas į vieną geriausių pasaulyje gamyklinių motokroso komandų – „Suzuki World MXGP“.

Jaunąjį motokroso talentą ir jo galimybes pastebėjo komandos vadovas, dešimtkart pasaulio motokroso čempionas Stefanas Evartsas. Profesionali komanda, dėmesys kiekvienai detalei, tikslingos treniruotės ir nepriekaištingai paruoštas motociklas „Suzuki RM-Z450“ leido Arminui maksimaliai atskleisti savo galimybes ir išnaudoti pajėgumą. To įrodymas – gerėjantys rezultatai.

„Savaitgalis praėjo neįtikėtinai gerai. Buvo sudėtinga, bet parodžiau, ką galiu! Tačiau to negalėčiau padaryti vienas, tad už pasiekimus esu dėkingas savo šeimai, „Suzuki“ komandai ir visiems, kurie manimi tiki ir palaiko“, – aplinkos indėlio neslepia sportininkas.

Kitas pasaulio motokroso čempionato etapas jau artimiausią savaitgalį vyks Šveicarijoje, kur varžysis ir A. Jasikonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)