Ar elektromobiliai jau gali pavyti ir aplenkti įprastus automobilius atsakymą rasime rugsėjo 1-4 dienomis ralio „Aplink Lietuvą“ greičio rungtyse Kauno Aleksoto oro uoste, Druskininkų centre, Klaipėdos Melnragės paplūdimio aikštelėje, greta Panevėžio „Cido“ arenos ir Vilniuje šalia „Litexpo“ rūmų.

Dalyvavimą jau patvirtino oficialių „Kia“, „Volkswagen“, BMW bei „Nissant“ importuotojų komandos, kurios rungsis „Gamintojų įskaitoje“. Neliks nuskriausti ir privačių elektromobilių savininkai, besivaržysiantys „Mano elektromobilio“ kategorijoje. Į ją užsiregistruoti gali visi, vairuojantys galiojančią techninę apžiūrą turintį elektromobilį.

Atsižvelgdami į esamą į krovimo tinklą ir galimybes organizatoriai riboja dalyvių skaičių iki 18 automobilių.

„Jau dvejus metus rengiame didelio pasisekimo sulaukusias elektromobilių lenktynes „Vilnius-Palanga. Įsikrauk su Energijos tiekimu“. Šiemet mūsų „elektrinių“ renginių gamą papildė pirmą kartą pasaulyje surengtas dvylikos valandų elektromobilių maratonas „Nissan 12H Silent Challenge“ Estijoje. Šios lenktynės reikalauja ekonomiško vairavimo įgūdžių, tačiau visuomet žinojau, kad ateis laikas ne tik elektros taupymui, bet ir kovoms lenktynių trasose dėl greičiausių titulo.

Kai Lietuvos automobilių klubo prezidentas Rolandas Dovydaitis užsiminė apie norą elektromobilius matyti ilgiausio šalies ralio trasose, daug negalvodami pradėjome ruoštis šiam projektui. Žinoma, visos beveik 1000 km lenktynių trasos elektromobiliai savo ratais neįveiks. Mus vis dar riboja menkos greito įkrovimo galimybės. Tačiau miestų gatvėse vyksiančiuose greičio ruožuose elektromobiliai tikrai mes iššūkį tradiciniams automobiliams“, – neabejojo elektromobilių lenktynių organizatorius, VŠĮ „1 Pozicija“ direktorius Darius Grinbergas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją