Pranešime žiniasklaidai teigiama, jog pirmąją net tris valandas truksiančią paskaitą šį trečiadienį motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ drauge su bendrove „Krasta Auto“ dedikuos pagrindiniams motociklo vairavimo principams ir saugaus vairavimo įvairiose aplinkose aptarimui.

„Paprastai pradedantieji motociklininkai mokosi gyvenimo mokykloje – gavę teisių kortelę sėda ir važiuoja, nors motociklas – kaip žirgas, kuriam pažinti ir mokėti gerai valdyti reikia nemažai laiko ir žinių. Be to, motociklininkų kelyje nuolat tyko pavojai – jie yra mažiau pastebimi, motociklams pavojingos duobės, išpilti tepalai ar smėlis.

Apie visa tai reikia nuolat galvoti ir saugotis, o reikalui esant mokėti išvengti nelaimės“, – pažymi „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas. Pasak jo, atnaujinti žinias ir įgūdžius verta ir nenaujiems vairuotojams, nes Lietuvoje motociklais nevažinėjama ištisus metus.

Saugaus motociklizmo paskaita vyks liepos 13 dieną BMW atstovybėje Klaipėdoje, Svajonės g. 40, nuo 18 iki 21 val. Vietų skaičius ribotas, todėl būtina registracija svetainėje www.crmoto.lt.
Motociklininkų kursai sostinėje

„Regitros“ duomenimis, šiemet Klaipėdos apskrityje yra registruoti ir eksploatuojami 3500 dviračiai, triračiai motociklai bei mopedai. Remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos statistika, pernai Lietuvoje su motociklais ir mopedais susidurta 87 kartus, 222 motociklininkai ir mopedų vairuotojai sužeisti, 11 motociklininkų ir 2 motociklų keleiviai žuvo. 131 eismo įvykių atveju buvo nustatyta motociklų ir mopedų vairuotojų kaltė.

Motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ nuo 2010 metų siekia motociklų entuziastams suteikti galimybę prieinamomis sąlygomis bei panaudojant visas įmanomas saugumo priemones tobulinti vairavimo įgūdžius. Sporto klubas organizuoja įvairius renginius ir veiklas: treniruotes gatvės ir sportinių motociklų vairuotojams, profesionalų ir mėgėjų lenktynes, nemokamus renginius, skirtus saugaus vairavimo skatinimui – „Moto dienas“ ir saugaus motociklizmo kursus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)