Varžybas organizuojančio klubo „Rally 4 Fun“ vadovas Eugenijus Andrulis nurodo, kad dalis lenktynininkų laukia vos ne iki paskutinės dienos, todėl gali būti, kad ralio ekipažų bus daugiau nei pusšimtis. Pagal šį skaičių tai būtų turbūt masiškiausios šių metų automobilių ralio sprinto lenktynės Lietuvoje.

„Šiaulių apylinkėse ralis vykdavo daugelį metų, trasas mėgo Lietuvos ir kaimyninių šalių ralio meistrai, tačiau mūsų klubas, nusprendęs rengti Lietuvos ir Latvijos automobilių ralio sprinto čempionato etapą, pamėgino pasiūlyti lenktynininkams ir naujų, niekada nebandytų trasų“, – pasakoja E. Andrulis.

Pasak varžybų organizatoriaus, ralis sprintas kaimyninėje Latvijoje vertinamas taip pat, kaip ir tradicinės ralio lenktynės.

„Čia tik kilometrų važiuojama mažiau, kova dinamiškesnė, tačiau dalyvių gausa, technikos lygis – beveik niekuo nenusileidžia nuo „rimtųjų“ ralio lenktynių. Jeigu pasidairysite į gegužės mėnesį vykusio ralio sprinto „Užventis – 2016“ protokolus, pamatysite, kad daugelį metų vadinti mėgėjais ralio sprinto lenktynininkai demonstruoja bemaž tokį pat tempą, kokiu važiavo ir pripažinti favoritai. Tai žada tikrai gražų reginį žiūrovams, atkaklią kovą, o visi dalyviai galės palyginti savo meistriškumą, pasivaržyti su kaimynais“, – teigia ralio sprinto organizatorius.

Ralis sprintas visada žavi savo kompaktiškumu. Ir lenktynėse Kurtuvėnuose bendras kilometražas nebus didelis – 8 greičio ruožai sudarys 50,2 km. Iš viso sportininkams reikės nuvažiuoti mažiau nei 120 km, tad ir žiūrovai, ir dalyviai galės racionaliai planuoti laiką.

Lenktynės prasidės 14 valandą, o pirmoje ralio sprinto dalyje – keturi neilgi greičio ruožai: sportininkų laukia 4,6 km, 3,65 km, 3,1 km ir dar sykį jau važiuota 4,6 km atkarpa.

Po serviso pertraukos Kurtuvėnuose ekipažų jau lauks ilgesni išbandymai: antroje ralio dalyje yra 10,6 km greičio ruožas, o ralio sprinto nugalėtojai ir prizininkai paaiškės po paskutinio, 11,2 km ilgio greičio ruožo. Varžybos baigsis apie 19 valandą.

Kol kas dalyvių sąraše dominuoja Lietuvos lenktynininkų pavardės. Pats pirmas varžybose startuos Tautvydo ir Juozo Narušių ekipažas („Subaru Impreza“). Be jų SG4 klasėje važiuos dar 8 „Subaru Impreza“ automobilius pasirinkę ekipažai, o nuolatiniai konkurentai – „Mitsubishi Lancer“ – Kurtuvėnuose irgi turės savo atstovų. Aukščiausiai starto rikiuotėje įrašyti Vitalijus ir Vytenis Plastininai, jų „Mitsubishi“ bus pažymėtas 4 numeriu.

Ralį sprintą gera treniruote bandymu susigrąžinti formą prieš lemiamas Lietuvos automobilių ralio čempionato kovas, vadina Vytautas Švedas. 2015 m,. absoliutus Lietuvos ralio čempionas dėl traumos, patirtos važiuojant dviračiu, buvo priverstas praleisti „Žemaitijos ralį 2016“, tad dabar privalo forsuoti sportinę formą ir ruoštis rugpjūčio mėnesį vyksiančioms varžyboms. Patyrusiam V. Švedui iššūkį bus pasirengęs mesti jaunasis Ignas Gelžinis, kuris irgi startuos Kurtuvėnuose. Šių ekipažų tempas galės būti rodiklis, ar ralio sprinto dalyviai gali rimtai konkuruoti su pripažintais lyderiais.

Žiūrovams, kurie lenktynes galės stebėti nemokamai, turėtų patikti ir ne pirmos jaunystės automobiliai, Latvijoje dalyvaujantys „Klasikos“ įskaitoje. Kruopščiai prižiūrėti ir rimtam sportui parengti VAZ bei BMW automobiliai visuomet traukia akį.

Tiems, kas planuoja atvykti į Kurtuvėnų regioninį parką, verta pagalvoti, ar nesinorėtų patiems pasijusti lenktynininkais. Ralio sprinto „Kurtuvėnai 2016“ programą papildo „Racing Ladies“ organizuojamas pramoginis ralis „Už saugų vairavimą“. Jame užduočių nebus daug, bendras varžybų kilometražas – apie 20 km. Bet gerų emocijų ir adrenalino – tikrai pakaks. O pamėginus savo jėgas pramoginiame ralyje. tikrai pakaks laiko dar pasižiūrėti ir rimtas ralio sprinto kovas.

Daugiau informacijos apie artėjančias varžybas www.rallykurtuvenai.lt