„Vasara įsibėgėjo, o kartu su ja ir „Vrooam Oil Trophy“ čempionatas. Jau įvyko 4 iš 10 numatytų čempionato etapų. Dalyviai išbandė savo jėgas gerai pažįstamose Lietuvos ir Latvijos trasose, o taip pat Slovakijos trasoje, kurioje šios varžybos vyko pirmą kartą.

Kitas iššūkis dalyviams laukia Lenkijoje, „Tor Poznan“, kurioje renginys vyks taip pat pirmą kartą, taigi daugeliui mūsų varžybų dalyvių tai bus dar viena nauja patirtis šiais metais“, – sako „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Jo teigimu, „Tor Poznan“, panašiai kaip ir „Slovakia Ring“ lenktynių trasa, pasižymi nepriekaištingai lygia asfalto danga ir įdomia konfigūracija.

„Ši trasa, rodos, turi viską – ilgą tiesiąją, kurioje variklis išsukamas maksimaliai, ilgus posūkius, kuriuose negailestingai dyla kelių slaideriai, lėtus posūkius, prieš kuriuos reikia stabdyti itin stipriai ir „S“ tipo posūkius, kuriuose atsiskleidžia vairuotojų meistriškumas“, – pasakoja A. Dautartas.

Šioje trasoje treniruojasi greičiausi mūsų regiono sportininkai: lietuvių pažiba Šarūnas Pladas, Vidurio ir Rytų Europos čempionato „Alpe Adria“ čempionato dalyviai bei kiti. Čia vyksta ir vienas minėto čempionato etapų.

Pirmoji „Coffee Racers“ renginio diena Lenkijoje bus skirta tik treniruotėms, o antrąją dieną vyks treniruotės, kvalifikacijos ir dvejos „Vrooam Oil Trophy“ varžybos. Pirmųjų varžybų metu „VOT 1000“ ir „VOT600“ klasėse susirungs greitesni dalyviai, o antrųjų varžybų metu savo jėgas bendro starto lenktynėse išbandys lėtesniųjų grupė. Ši rungsis dėl „Club“ klasės nugalėtojams įsteigtų prizų. Beje, Lenkijos trasoje bus matuojamas motociklo garsas, kuris negalės viršyti 98 db.

Į „Tor Poznan“ žada susirinkti apie 150 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir netgi Vokietijos. Kol kas čempionate pirmauja lietuviai Rimvydas Petravičius, Karolis Vilčinskas, Gediminas Čeplaitis, Mikas Razmislavičius ir lenkai Miloszas Kurkulis, Pawelas Muranovskis, Karolis Kucharczykas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)