Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, nors užsidegimo ir geros nuotaikos uraganinis vėjas su lietumi sugadinti nesugebėjo, po kelių pakartotinių startų lenktynių organizatoriams antrąjį čempionato etapą teko nutraukti.

Nors įveikta lenktynių distancija ir buvo dvigubai trumpesnė nei tikėtasi, ant apdovanojimų pakylos lipo jau žinomi veidai – sportininkai sugebėjo sustiprinti savo lyderių pozicijas bendroje čempionato įskaitoje.

Kaip ir pirmojo etapo metu, greičiausias buvo Tadas Paulikas. Antrąja vieta džiaugėsi Mantas Andriukaitis, o trečioji vieta teko Viliui Rušinui. Po šių įvykusių lenktynių Lietuvos „Pretendent“ čempionate tarp lyderių išliko ir Mantas Živatkauskas, o šalia jo atsidūrė vos keliais taškais teatsiliekantis Andrius Bružas.

Kaip ir visada, kartu su čempionatu etapo organizatoriai „Navas Racing Club“ motociklų entuziastams sudarė galimybę ne tik stebėti lenktynes ir dalyvauti jose, bet ir mokytis iš pačių geriausiųjų. Pradedantieji lenktynininkai patirties semtis galėjo iš Lietuvos greičiausiųjų – Vito Lopinio (klubas „Adrenalino centras“), Mariaus Ragaišio („Arklio jėgos“ klubas) bei Vido Stankevičiaus („Navas Racing Club“).

Tačiau motociklų sporto mėgėjai atsipūsti neturi kada – liepos mėnesį šio sporto entuziastų laukia lenktynių maratonas. Jau pirmąjį kito mėnesio savaitgalį, 2-3 dienomis, Lietuvos motociklų plento žiedinių lenktynių čempionatas keliasi į Latviją. Rygos „Bikernieki“ trasoje, kartu su Latvijos čempionato dalyviais, trasos tiesiojoje bus galima išvysti ir visų klasių motociklų entuziastus iš Lietuvos. Dviejų dienų renginyje dalyviai ne tik turės 10 ratų lenktynes, bet ir puikias sąlygas treniruotėms.

Net ir po šių lenktynių motociklininkai daug laiko atostogoms neturės: liepos 8-10 dienomis jų laukia dar vienas etapas Estijos „Auto24Ring“ trasoje. Didelėje fiestoje bus galima sulaukti lenktynininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Suomijos.

Kartu su motociklais, lenktynių fiestoje įvyks ir „MINI GP“ bei „Classic Formula“ lenktynių serijos ir itin žiūrovų mėgstamos „Sidecar“ motociklų lenktynės. Šalia daugiamečių motociklų sporto dalyvių trasoje ratus suks ir jaunieji motociklų sporto entuziastai, dalyvausiantys Suomijos „Moriwaki“ taurės lenktynėse.

Suomijos ir Estijos organizatoriai, dirbantys kartu, garantuoja, kad šios lenktynės bus didžiausiu šio sezono Baltijos šalių motociklininkų renginiu. Prognozuojama, kad lenktynėse dalyvaus apie 100 sportininkų, tarp kurių – tokios Skandinavijos šalių žvaigždės, kaip Hanesas Soomeris, kuriam priklauso ne tik pats trasos įveikimo rekordas, bet ir rekordo pagerinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją