Birželio 18 dieną atsinaujinusia ir saugesne trasa galės džiaugtis ne tik profesionalūs lenktynininkai, dalyvausiantys „Pretendent“ plento žiedinių lenktynių čempionato antrajame etape, bet ir visi motociklų sporto entuziastai, ne tik mėgstantys sukti ratus patys, bet ir stebėti, kaip tai daro kiti.

Sezono pradžioje į čempionatą užsiregistravo net 37 sportininkai. „Navas Racing Club“ organizuoja tiek pačias lenktynes, tiek treniruotes, skirtas visiems, norintiems pagerinti savo įgūdžius.

Tiesa, dar viena treniruotė įvyks birželio 16 dieną kiek dar neįprastoje sportininkams trasoje – lauko kartodrome „Speedway“, įsikūrusiame šalia Elektrėnų. Čia, kaip ir Kačerginės „Nemuno žiede“, į trasą bus leidžiama važiuoti tik tiems motociklininkams turintiems pilną motociklininko aprangą.

Prie varžybas savo įspūdžiais pasidalijo antrąjį sezoną dalyvaujantis čempionatuose ir nekantriai laukiantis savaitgalį įvyksiančio antrojo etapo Ovidijus Vitaitis, valdantis „Honda CBR600RR“ motociklą.

„Į motociklų sportą mane įtraukė draugas, kai įsigijau pirmąjį „Street“ tipo motociklą. Norėčiau paminėti, jog su maždaug 20 dienų stažu gatvėje jaučiausi labai užtikrintas ir geras vairuotojas, tačiau kai nuvykau i Kačerginės trasą, buvau greitai nuleistas ant žemės.

Motociklų lenktynės

Trasoje teko važiuoti kartu su Lietuvos čempionu Vitu Lopiniu, kuris mane lenkė kas antrą ratą. Tuomet supratau, kad kažkas čia ne taip, gi taip gerai gatvėje važiuoju! Supratau, kad gatvėje ne vieta mokytis, o visiškai valdyti motociklą galėsiu išmokti tik trasoje. Visa tai paskatino domėtis šiuo sportu, gerinti įgūdžius ir mokytis, kaip žiede važiuoti greičiau.

Kuo daugiau važiuoji žiede, tuo labiau supranti, kaip pavojinga yra važiuoti gatvėje – automobiliai yra neprognozuojami, niekada nežinai kas laukia iš po aklų posūkių, ten gali būti pilna žvyro, tepalų, slidžių šulinių dangčių. Trasoje ir lenktynėse, gali susikoncentruoti ir mėgautis važiavimu, stengiantis pasiekti savo galimybių ribą ir ją vis stumti tolyn“.

Jau vien šiais metais pabuvojęs Latvijos „Bikernieki“ trasoje ir „Slovakia Ring“, peikti „Nemuno žiedo“ O. Vitaitis neskuba: „Kaip bebūtų, tai vienintelė trasa, kurią turime. Žinoma, visada norisi naujo asfalto, didelių saugumo zonų, plačios trasos ir panašiai, tačiau namų trasa yra namų trasa.

Labai džiaugiuosi „Navas Racing Club“ pastangomis ir iniciatyva gerinant trasos saugumą – šiemet jau ir visos pavojingiausios trasos vietos uždengtos padangų siena“.

Laukiant artėjančios treniruotės „Speedway“ kartodrome, bei, žinoma, artėjant antrajam čempionato etapui, lenktynininkas skatina greičio fanus iš gatvių važiuoti į trasą: „Nebijokite važiuoti į žiedą. Dauguma galvoja, jog tai — pavojingiau, skirta ne jiems arba kad jie dar nepasiruošę žiedui. Bet taip nėra – jei turi motociklą, tu privalai mokytis geriau jį valdyti, investuoti į savo saugumą. Jeigu „Nemuno žiedas“ atrodo „per daug rimta“, pradėkite nuo kartingo trasų ir nebeieškokite pasiteisinimų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją