Jau nebe pirmąjį kartą talkos iniciatoriai – „Navas Racing Club“. Jau keletą metų iš eilės motociklų sporto entuziastai organizuoja darbus trasos būklei pagerinti ir saugumui užtikrinti. Nereiktų pamiršti, kad kitaip, nei automobilių sporte, motociklą nuo asfalto ar atitvarų skiria tik motociklininko apranga – saugumas trasoje – itin aktuali tema.

Dar 2011 ir 2012 metais „Dolce moto“ ir Kauno motociklinkų iniciatyva buvo tvarkomas ganėtinai dideliais greičiais važiuojamas antrasis kairys posūkis, 2013, 2014 ir 2016 metais darbai buvo tęsiami „Navas Racing club“ iniciatyva, ypač pagerinta „Prie Ąžuolo“ ir „Šakių“ posūkių atkarpa. Šiais metais klubo užmojis – talkų pagalba sutvarkyti likusią trasos atkarpą iki starto-finišo tiesiosios. Pirmoji talka buvo organizuota dar balandžio pabaigoje.

Tokie darbai ir talkos padeda ne tik motociklų sportui, bet ir automobilių – lenktynininkai turėtų saugesnę trasą, kurioje galėtų treniruotis.

Dar viena treniruotė organizuojama birželio 16 dieną lauko kartodrome „Speedway“, įsikūrusiame šalia Elektrėnų. Tiesa, reiktų nepamiršti, kad pirmiausia – saugumas. Kaip teigia patys organizatoriai, vien renginyje budinčios greitosios neužtenka. Į trasą bus leidžiama važiuoti tik tiems sportininkams, kurie turės pilną motociklininko aprangą.

O birželio 18 dieną, Lietuvos „Pretendent“ čempionato antrojo etapo metu bus tikrai į ką akis paganyti – ši klasė susilaukia ypatingo dėmesio tiek tarp pačių motociklininkų, tiek tarp žiūrovų. Šiuo metu net 37 motociklininkai ketina dalyvauti būtent šioje įskaitoje.

Po pirmojo etapo užtikrinta pergale džiaugėsi Tadas Paulikas, čempionate dalyvaujantis su „Suzuki GSXR 1000“, antrąjį pakylos laiptelį užėmė Mantas Živatkauskas („Honda CBR1000“ motociklas), o trečioji vieta įskaitoje priklauso Evaldui Štrapėlai ir jo „Kawasaki ZX6R“. Tiesa, jau antrojo etapo metu viskas gali pasikeisti kardinaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją