Štai kaip naujam lenktynių serialui ruošėsi „N40-Egzotika“ ekipos pilotas Ignas Taletavičius su šturmanu Darium Augūnu:

- 2016-ųjų profesionalaus ralio sezonas Lietuvoje prasideda neįprastai vėlai – „Žemaitijos ralis“ bus pirmoji proga palenktyniauti savų žiūrovų akivaizdoje. Ar tokia ilga pertrauka pakoregavo jūsų ekipažo planus? Kaip dirbote siekdami optimalios sportinės formos?

- Šis čempionato posūkis pakoregavo mūsų planus į gerąją pusę, nes žiemą startavome „Arctic Lapland rally“ Suomijoje ir nemanėme, kad galėsime lygiaverčiai konkuruoti taškais su kolegomis, bet žiemą įnešė savo korekcijas ir visa tai mums išėjo į gera, po tokio „kortų sukritimo“ nusprendėme sudalyvauti Lietuvos ralio čempionate, o formos palaikymui Suomija pats tas.

- Ar skiriasi pasiruošimo varžyboms algoritmas priklausomai nuo to, kur vyksta čempionato etapas: Aukštaitijoje, Žemaitijoje, Dzūkijoje, Latvijoje? Kokius specifinius „Žemaitijos ralio“ bruožus išsiskirtumėte?

- Pasiruošimas iš esmės nesiskiria, tik dienų, praleistų tame regione, kiekis skirtingas, Latvijoje tik pagal poreikį, Dzūkija — su atostogom, Aukštaitija — su žvejyba.
Žemaitija turi puikią kelio dangą ir reljefą, gaila, kad pastaraisiais metais nebuvo galimybių būti tose trasose, pralėkti „vartaliotu“ (kai kelias susideda iš eilės posūkių, o kiekviename posūkyje kelio danga yra pasvirusi į posūkio pusę) ir kitais puikiais Žemaitijos greičio ruožais.

Ignas Taletavičius

- Kuriais metais „Žemaitijos ralyje“ pasiektais rezultatais ar įgyta patirtimi džiaugiatės labiausiai? Kas labiausiai džiugina ir kas labiausiai neramina šiųmetinio ralio išvakarėse? Kokius tikslus sau keliate?

- Dideliais laimėjimais negalime pasigirti, kaip ir minėjau, keletą pastarųjų metų net nestartavome jame, prieš keletą metų su Ž. Žeromsku turėjom puikias varžybas, kurių paskutiniame greičio ruože padarėm „stogą“ ir likome antri, bet tai praeitis, dabar tikslai maksimalūs, su minimaliai pasiruošimo ir resursų — aukščiausia pozicija „2WD“ įskaitoje.

- „Žemaitijos ralis 2016“ bus bendras Lietuvos – Latvijos čempionatų etapas. Ar sekate, kas vyksta Latvijos ralio meistrų stovykloje? Kurį „braliuką“ laikote savo konkurentu?

- Kažkaip kaimynų ralio pajėgumais nelabai domėjomės, sakoma, kad priešą reikia pažinti, bet mes nelaikome ralio trasos konkurentų savo priešais, todėl neretai jų nepažįstame. Bet prie mūsų komandos prisijungus Latvijos sportininkams. manau, kaip tik bus proga per Žemaitijos ralį susipažinti su visais „braliukais ralistais“.

- Latvijos čempiono titulo šiais metais siekia Suomijos ralio vunderkindas Kale Rovanpera. Kas iš Lietuvos jaunųjų ralio talentų galėtų mesti jam iššūkį?

- Mes, visi Lietuvos atstovai, esame jauni ir perspektyvūs ir amžius nėra rodiklis, todėl manau, kad daugelis geriausių Lietuvos pilotų drąsiai mes pirštinę jaunajam suomiui. Kol kas nemačiau startinio sąrašo, bet manau kad Žala, Švedas, Samsonas tikrai ne taip lengvai pasiduos skandinavui. Žinoma, bus konkurencija ir iš latviškų ekipažų. O jei rimtai, tai pas mus nėra ralio skatinimo programos, nėra ralio mokyklos, todėl nėra ir tokių jaunų pilotų. Bet mūsų komandoje, manau, mezgasi naujas ralio vunderkindas. Tai Rokas Misiūnas, kuriam 16 metų, bet ralis, deja, nėra pats pigiausias užsiėmimas, todėl net ir su komandos kolegų pagalba ir paskatinimais, Rokas šiemet Žemaitijos ralyje nestartuos.

- Už kurio „Žemaitijos ralyje“ startuosiančio ekipažo pergalę statytumėte didžiausią sumą jei būtų surengtas totalizatorius? T. y. turi daugiausia galimybių laimėti bendroje įskaitoje, automobilių visais keturiais varančiais ratais ir varomų viena ašimi?

- Ralio varžybų baigtį labai sunku prognozuoti, o Žemaitijos ralio — praktiškai neįmanoma. Viską parodys paskutinis greičio ruožas, nors tikime ir tikimės, kad pergalę švęs mūsų „N40-Egzotika“ komandos atstovas Janis Vorobjovs.

Vieną greičiausių Lietuvoje dviem ratais vedamų automobilių bolidų, pilotuojamą Igno Taletavičiaus, turėsite galimybę savo akimis pamatyti greičio ruožuose jau birželio 17 – 18 dienomis bendrame Lietuvos ir Latvijos ralio čempionato etape „Žemaitijos ralis 2016“. Bilietus į varžybas galite įsigyti jau šiandien „Tiketa“ kasose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)