Žinoma, jei sportininkas surinks pakankamą finansavimą tam, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Sezono startas – šlapias

Pirmąsias šių metų varžybas, vykusias praėjusį savaitgalį „Nemuno žiede“, sportininkas vadina įdomiomis, mat lijo.

„Turėjau kelias rytines treniruotes pusiau šlapioje trasoje, vėliau sekė kvalifikacija visiškai šlapioje trasoje. Važiavau labai atsargiai – turiu mažai patirties važiuojant šlapia danga „Nemuno žiede“, nes nuo 2000 m. tokiomis sąlygomis čia varžybos nevyko“, – pasakoja sportininkas. Bet važiuodamas atsargiai ir laipsniškai didindamas tempą be didesnių intrigų žiūrovams jis vis tiek pasipildė savo šimtinę taurių kolekciją, be to, džiaugiasi vertinga patirtimi.

Jau po dviejų savaičių Š. Pladas dalyvaus pirmajame ENEOS Baltijos plento žiedo čempionato etape, kuris vyks birželio 4-5 d. Estijoje. Kiti du šio čempionato etapai lauks rugpjūčio 20-21 ir rugsėjo 17-18 dienomis.

WSBK etapai, į kuriuos pretenduoja mūsų sportininkas, vyks Vokietijos „EuroSpeedway Lausitz“ žiede rugsėjo 18 d. ir Ispanijos „Circuito de Jerez“ žiede spalio 16 dieną.

Rimtesni tikslai pasaulio čempionatui

Pernai jis vienintelis iš Baltijos šalių sportininkų pirmąsyk dalyvavo WSBK, 11-ajame čempionato etape Ispanijoje. Susipažinęs su šiomis varžybomis ir pasaulinio lygio sportininkais iš arti, lietuvis pasiryžo intensyviai ruoštis toliau ir vėl dalyvauti 2016-ųjų rudenį. Praėjusiais metais, nepaisant naujoko jaudulio, kritimo ir alinančio Ispanijos karščio, Š. Pladas sėkmingai finišavo (7 iš 27 dalyvių finišo nepasiekė) ir sulaukė didelio organizatorių ir kitų sportininkų dėmesio – kaip pirmasis dalyvis iš Baltijos šalių.

Šiemet motociklininkas užsibrėžė tikslą trasą įveikti nuo lyderio atsiliekant ne daugiau kaip 2-3 sek., jei startuos su savo motociklu „Yamaha R6“, arba per 1,5-2 sekundes, jei su WSBK čempionatuose dalyvaujančios komandos motociklu.

„Jei sutartume su tokia komanda dėl motociklo ir technikų komandos, turėčiau žymiai didesnius šansus pagerinti savo rezultatus. Žinoma, tai yra brangiau, todėl viskas priklausys nuo finansinių galimybių“, – sako Š. Pladas.

Tikisi pritraukti daugiau rėmėjų

Tiek pernai, tiek kol kas šiemet pasauliniam čempionatui sportininkas ruošiasi ir techniką ruošia savarankiškai. Šį sezoną jis planuoja padidinti savo motociklo variklio galingumą. Sportininkas skaičiuoja, kad šiemet treniruotėms ir varžyboms jam prireiks 15-20 komplektų padangų, taip pat nemažų lėšų varžybų startiniams mokesčiams, pavyzdžiui, WSBK dviejų etapų mokesčiai siekia 10 tūkst. eurų.

WSBK etapus bus galima stebėti per sporto kanalus. WSBK, kaip ir „MotoGP“, susirungia stipriausi pasaulio motociklininkai. Nuo „MotoGP“ šis čempionatas skiriasi tuo, kad WSBK sportininkai varžosi serijiniu būdu gaminamais motociklais, o „MotoGP“ važiuoja specialiai kurti motociklai. Čempionatą sudarys 13 etapų, kurie vyks įvairiuose pasaulio kontinentuose.

Š. Pladas – greičiausias Lietuvos plento žiedo motociklininkas. Jam priklauso „Nemuno žiedo“ ir Latvijos „Bikernieki“ žiedo (600cc klasėje) greičio rekordai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)