Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, tarp beveik dviejų šimtų lenktynininkų iš 34 šalių Ispanijoje kovojo ir du lietuviai – „OK Junior“ klasėje mūsų šaliai atstovavo Justas Jonušis ir Kasparas Vaškelis.

Nors lenktynių dienomis oras buvo giedras, tačiau trasoje pūtė itin stiprus vėjas, kuris kartingo lenktynėse turi didelį poveikį. „Zuera“ trasoje pučiant vėjui sportininkų vieno rato įveikimo laikas gali būti net iki 0,5 sekundės prastesnis!

Tai žadėjo didelę loteriją kvalifikaciniuose važiavimuose, kur sportininkai kovoja ne dėl užimtos vietos, o dėl geriausio rato įveikimo laiko. Mat važiuojant paskui kitą lenktynininką galima nemažai laimėti.

„OK Junior“ klasėje po kvalifikacinių važiavimų iš 76 dalyvių K. Vaškelis parodė 46 rezultatą, o J. Jonušis nuteikė labai optimistiškai – 9 vieta!

Atkrintamuosiuose važiavimuose visiems sportininkams teko važiuoti po keturis kartus. Po šių lenktynių K. Vaškelis šiek tiek pagerino savo rezultatą – jis buvo klasifikuotas 36 vietoje. J. Jonušio prieš pusfinalius parodyta 12 vieta nuteikė itin optimistiškai, juolab, kad viename iš važiavimų jis finišavo puikioje antroje vietoje.

Visi dalyviai buvo padalinti į du pusfinalius ir abu lietuviai startavo tame pačiame važiavime – Justas iš 6, o Kasparas – iš 18 vietos.

Po starto lietuviams sekėsi neblogai, J. Jonušis kurį laiką važiavo 6-7 pozicijoje, bet įpusėjus lenktynėms viename posūkių tiesiai prieš lietuvį sustojo vienas iš priešininkų ir Justas turėjo pristabdyti. Tuo pasinaudojo net keletas priešininkų ir lietuvis nusirito rikiuote žemyn. Rezultatas – 15 vieta. Kitas lietuvis – K. Vaškelis – finišavo 18 vietoje.

Kelialapius į superfinalą gauna tik 17 greičiausiųjų dviejų pusfinalių dalyvių, tad Kasparui prasibrauti tarp geriausių nepavyko, o štai Justas, kaip jau tampa tradicija, į pagrindinį finalą, kuriame šįkart susikovė 34 greičiausi Europos sportininkai, patenka visada. Šio pusfinalio rezultatas gal ir neatspindėjo tikro lietuvio greičio, bet varžybos yra varžybos.

Jau ne pirmą kartą Justas yra savo komandos lyderis. Šį sezoną „DR Racing“ komandoje „OK Junior“ klasėje lietuvis yra greičiausias. Nors Europos čempionato Ispanijos etape komandoje važiavo net trys ispanai, tikėdamiesi sublizgėti namų lenktynėse, tačiau lietuvis buvo greitesnis.

Finale startuojant iš 30 pozicijos tikėtis fenomenalaus rezultato nebuvo jokių šansų, nes į finalą patenka tik patys geriausi Europos lenktynininkai. Tačiau J. Jonušis kovojo iki galo ir užėmė 23 vietą. Pirmąjį etapą laimėjo Noah Wattas iš Danijos.

Antrasis Europos Kartingo čempionato etapas vyks Italijos „Adria“ lenktynių trasoje. Tačiau J. Jonušis namie pabus tik dvi dienas. Jau trečiaddienį, pabuvęs mokykloje vos pora dienų, jis vėl išvyksta į lenktynes.

J. Jonušio šį savaitgalį laukia „World Series Karting Super Masters“ lenktynių serijos ketvirtasis etapas, kuris vyks Italijoje. Po trijų etapų lietuvis šiame čempionate iš 76 sportininkų jis užima 20 vietą ir turi visas galimybes patekti į greičiausiųjų dešimtuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją