Sostinės meras Remigijus Šimašius prie starto linijos pakvietė devynis ekipažus. Šįkart visi maratono dalyviai vairavo vienodus „Nissan Leaf“ elektromobilius, kurių laukė didesnis nei 300 kilometrų išbandymas iki šių patrauklių lenktynių finišo Palangos centre, J. Basanavičiaus gatvėje.

„Visų toks pat ryžtas siekti pergalės ir kelionėje pajusti elektromobilio pranašumus - bene vienintelis bruožas, siejantis debiutinį maratoną su šiandieniniu, – sveikindamas lenktynių dalyvius ir jų sirgalius, į spaudos pusryčius susirinkusius žurnalistus, kalbėjo vienas renginio organizatorių, VšĮ „Autoeventus“ direktorius Darius Grinbergas. – Per metus neregėtai išaugo šių lenktynių populiarumas, todėl vietoje įprastų dviejų ekipažo narių šiemet į kelis elektromobilius buvome priversti sodinti po tris“.

Toks sprendimas, pasak D. Grinbergo, priimtas ne tik siekiant suteikti progą kuo daugiau žmonių išbandyti elektromobilius, bet ir norint sulyginti kai kurių įgytą šiokį tokį pranašumą. Stokojantiems patirties scenos profesionalams buvo suteikta galimybė prieš lenktynes pasitreniruoti, o žurnalistų komanda, turėdama nemenką kraitį patirties ekonomiškumo lenktynėse dividendų, bus priversta savo įgūdžiais kompensuoti išaugusį ekipažo svorį.

Rengdami antrąsias lenktynes organizatoriai išties nepašykštėjo naujovių, tačiau net negalvodami lengvinti jose dalyvaujančių entuziastų dalią. Daugelio ekspertų nuomone, šįkart, kai trasoje dėl išganingojo finišo Palangoje visi varžosi išimtinai tik su „Nissan Leaf“ elektromobiliais, maratono rezultatai beveik nenuspėjami. Dar viena tokios prognozės prielaida - daugelis komandų naujos, sudarytos burtų keliu.

Taip renginio organizatoriai siekia ne tik įnešti dar daugiau intrigos, bet ir suteikti galimybę naujai suburtam ekipažui suderinti stygas pasirenkant lenktynių taktiką ir strategiją.

Itin šiltai į varžybų maratoną išlydėti net trys jame dalyvaujantys dailiosios lyties atstovių ekipažai: „Energijos tiekimas“ – Ineta Petrėnaitė su Simona Kilinskaite, „Wow City“ – Airida Ruibytė su Irmina Kazlauskiene, pas kurias tik paskutinę minutę įsiprašė Karolis Birgilas ir „Media girls“ – Ilona Steponėnė su Dina Sergijenko.

Ko gero daugelis į maratono startą susirinkusių šių lenktynių favoritu laikė daugkartinį šalies automobilių ralio čempioną, susisiekimo viceministrą Saulių Girdauską kartu su jo partneriu, Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovu Egidijumi Skrodeniu.

„Jei tektų sportinis automobilis ir lauktų siauri žvyrkeliai, gėdos ko gero nepadaryčiau, nes įgūdžių dar nepamiršau, – sakė S. Girdauskas. – Tačiau elektromobilis – ir man dar nauja transporto priemonė, kurią būtina perprasti“.

Geriau perprasti ateities transporto priemone tituluojamą elektromobilį pasiryžę ir kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys, su kelių policijos vyriausiuoju patruliu Rimvydu Slizinu sudarę „Kelių policijos tarnybos“ komandą.

„Susisiekimo paslaugų“ ekipos garbę gina Tomas Nickus su Tomu Šiuškumi.

Susirinkę į lenktynininkų starto palydas juokavo, jog organizatoriams baigiamajame vakare muzikantų ieškoti neteks. Iš tiesų, tokių „muzikinių“ lenktynių ko gero dar nėra buvę: „Music team“ ekipą sudaro Jurgis Didžiulis, Vaidas Baumila ir Justinas Jarutis, o „Golden Parazyth“ greito kelio į Palangą suskato ieškoti drauge ko ne visa grupė – kolektyvo veidas bei siela Giedrius Širka, Aurimas Vilkišius ir Martynas Butkevičius.

„Media boys“ ekipažą sudaro bene labiausiai patyrę lenktynininkai – daugkartinis tarptautinių žurnalistų ralių nugalėtojas Renaldas Gabartas, jų dalyvis Paulius Sviklas ir Ramūnas Pletkus.

Prieš startą ištraukti burtai pirmiesiems pradėti maratoną lėmė S. Girdauskui su E. Skrodeniu. Kartu startavo ir A. Ruibytės, I. Kazlauskienės ir K. Birgilo ekipažas.

Lenktynių dalyvius ir organizatorius, linkėdami sėkmingo finišo Palangoje, sveikino UAB „Lietuvos energija“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas, sostinės meras R. Šimašius ir kiti.

„Kasdien pastebiu, kaip sostinės gatvėse daugėja elektromobilių, – išlydėdamas lenktynininkus daugiau nei į 300 km maratoną kalbėjo R. Šimašius. – Tikiu, kad netolimoje ateityje Vilniaus gatvėse didžiumą transporto priemonių sudarys būtent elektromobiliai, kurie tikrų tikriausias miesto transportas. Ko gero tai ir yra didžiausias tokių renginių, kaip šios lenktynės, tikslas ir prasmė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)