Būtent Paragvajuje prasidės Dakaro ralis. Aukščiausią pavarą ekipažai įjungs šalies sostinėje Asunsjone.

Iš čia lenktynininkai keliaus į Bolivijos kalnus, kurių vizitinė kortelė – išretėjęs deguonis. Bolivijos sostinėje La Paze, 3500 metrų virš jūros lygio, numatyta poilsio diena.

Iš Bolivijos lenktynių karavanas keliaus pietų kryptimi į Argentiną. Ten teks įveikti įvairių tipų kelius ir bekeles, kol ištvermingiausi pasiek finišą Buenos Airėse.

Organizatoriai informuoja, jog Paragvajuje vyks vienas greičio ruožas, Bolivijoje – keturi, Argentinoje – septyni. Trys etapai bus ilgesni nei 450 kilometrų, ilgiausias etapas drieksis 700 kilometrų. Lenktynių startas numatytas sausio 2 dieną, finišas – sausio 14-ąją.

Garsiai kalbama, kad Čilės atstovai sunkios finansinės padėties šalyje nesutiko mokėti 5 milijonų JAV dolerių Dakarą organizuojančiai „Amaury Sport Organisation“ (ASO) organizacijai ir atsisakė minties tapti viena iš garsiausią dykumų ralį priglausiančių šalių.

„Nauja valstybė Dakare – iššūkis komandoms ir lenktynininkams. Kiekviena šalis turi savo geografinių ypatumų, tad norint gerai pasiruošti lenktynėms, geriau juos žinoti dar prieš startą. Žinant organizatorių ambicijas, lengvos trasos nesitikime. Kaip ir visada darysime geriausia, ką galime“, - sako „General Financing team Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas. Jam artėjantis Dakaras bus penktasis.

Jau 7-ą kartą šiose varžybose jėgas išmėginsiantis Antanas Juknevičius sveikino organizatorių sprendimą paįvairinti ralio trasas.

„Niekada anksčiau Paragvajus nebuvo priėmęs Dakaro lenktynių, todėl kitų metų maršrutas tikrai bus kupinas siurprizų. O tikėtis galima visko – ir džiunglių, ir kalnų, ir smėlio. Bet kuriuo atveju dabar, kai oficialiai patvirtintos Dakaro sostinės, jau galime pradėti ruoštis potencialiems iššūkiams“, - mintimis dalinasi A. Juknevičius.

„Taip pat tikiuosi, kad 2017-aisiais bus atnaujintas ne tik lenktynių maršrutas, bet ir pasikeis organizatorių požiūris į dalyvius – jis taps objektyvesnis ir sąžiningesnis, visos komandos turės vienodas sąlygas ir sulauks vienodo dėmesio, nepriklausomai nuo to, ar tai gamintojų ekipos, ar privatūs lenktynininkai, visus metus sunkiai besiruošiantys Dakarui."

Paragvajaus ypatumai

Paragvajus – šalis Centrinėje Pietų Amerikos žemyno dalyje su 6,5 milijono gyventojų. Šalies sostinė – Asunsjonas, valiuta – gvaranis, laiko juostas – UTC -4.

Sausio mėnesis Paragvajuje – itin karštas ir drėgnas. Pietvakarinėje šalies dalyje vyrauja dykynės su siaurais keliukais tarp krūmų. Iš pažiūros nekalta trasa pravažiavus pirmiesiems automobiliams gali tapti tikrais fesh-fesh spąstais, tad kilti rikiuotėje ar atsikovoti prarastas pozicijas šioje valstybėje bus sudėtinga.

Dar labiau apsunkinti važiavimo sąlygas gali sausio mėnesį Centrinėje Pietų Amerikoje pasitaikančios trumpos, bet labai intensyvios liūtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)