Įprasta manyti, kad pirmaisiais perėjimo į greitesnę kategoriją metais prizinių vietų neverta tikėtis. Tačiau lietuviai nustebino net savo komandos vadovą, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Kai Gustas iškovojo pirmą starto poziciją „Trofeo di Primavera“ lenktynėse Italijoje, o Danielius visiškai jam nenusileido, su komandos mechanikais turėjome keisti pasiruošimo sezonui planus. Mes manėme, kad pirmą sezoną Lenkijos „Junior Rok“ čempionate galėsime varžytis dėl vietos pirmame dešimtuke ir kaupsime patirtį 2017 metams. Tačiau po tokio siurprizo Italijoje supratome, kad jau šiemet mūsų lenktynininkai bus pajėgūs kovoti dėl čempionų titulų.

Tai labai neįprasta, bet tikrai džiugina. Ir pirmieji etapai Torunės bei Bydgošciaus trasose mūsų nuojautą tik sustiprino“, - pasibaigus Lenkijos „Rok“ kartingo klasės čempionato 4 etapui šypsodamasis kalbėjo komandos savininkas Viktoras Turkievičius.

Pirmuosiuose trijuose iš keturių čempionato etapų Lietuvos lenktynininkai stovėjo ant apdovanojimų podiumo. Iškovotos antros ir trečios pozicijos šiuose etapuose leidžia bendroje čempionato įskaitoje G.Grinbergui įsitvirtinti antroje, o D.Vavilovui ketvirtoje vietose.

„Čempionatas tik prasideda, liko dar 10 etapų, tad tikimės, jog abu mūsų lenktynininkai kops dar aukščiau. Pirmame ir antrame etapuose Torunėje Gustas ir Danielius buvo visa galva greitesni už konkurentus ir tik nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms iš ten neparsivežė nugalėtojų taurių.

Bydgoščiuje konkurencija buvo gerokai didesnė, varžovai greitai pabudo iš žiemos miego, bet mūsiškiai ten taip pat nesnaudė – tiek 3, tiek 4 etapuose iškovojo antrą ir trečią vietas.

Sezono starte labai gerai pasirodė jauniausias komandos narys – „Baby Rok“ kategorijoje lenktyniaujantis devynmetis Ąžuolas Jotautas. Pernai jis tik vieną kartą išbandė konkurencingo Lenkijos čempionato trasas. Tada naujokas finišavo trečiame dešimtuke, bet šiemet jo pasirodymas buvo gerokai rimtesnis. Pirmame etape užimta 7 vieta, antrame – 11, leidžia tikėtis šiemet iškovoti pirmą rimtą apdovanojimą“,- pasakojo komandos konsultantas Darius Grinbergas.

2016 metais „BirelART Poland“ komandos lenktynininkai startuos Lenkijos ir Lietuvos kartingo čempionatuose bei „Rok“ kartingo klasių pasaulio čempionate Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją