Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, praėjusių metų rudenį „Paske Racing“ komanda pirmą kartą Baltijos šalyse surengė 4 valandų lenktynes profesionalams su profesionaliais kartais. Varžybos pasiteisino – buvo netikėtai azartiškos, o jų nugalėtojas paaiškėjo tik paskutiniuose ratuose.

„Po šių lenktynių gavome daugybę puikių atsiliepimų ir paskatinimų jas rengti toliau“, – pasakoja daugkartinis Lietuvos kartingo čempionas ir šių lenktynių iniciatorius Paulius Paškevičius.

Tai paskatino Paulių ir jo komandą tokias lenktynes pakartoti ir pavasarį – prieš prasidedant profesionalų kartingo čempionatui mūsų šalyje.

Taigi, jau šį savaitgalį Aukštadvario kartodrome profesionalai ir vėl susirems kovoje dėl greičiausiųjų titulo „Newkart 4 h Endurance“ varžybose.

Žinoma, jose dalyvaus ir praėjusių lenktynių nugalėtojai. Vieni greičiausių Lietuvoje profesionalų Laurynas Razas ir Rokas Baciuška į pagalbą šįkart pasikvietė ir dar vieną kolegą – Karolį Jovaišą. Pakeitę pavadinimą į „Full Gas Racing“ šie trys sportininkai kupini ryžto pakartoti savo pergalę.

Praėjusiais metais laimėję „Open“ klasėje, kur lenktyniaujama kartais be pavarų, šiemet savo pergalę pakartoti sieks ir „ArtKart komanda. Tačiau jų laukia padidėjusi konkurencija.

Šios varžybos sudomino ir užsienyje lenktyniaujantį Justą Jonušį – jis kartu su Nojum Jurevičium, Dajum Dabašinsku ir Marium Povilaičiu susibūrė į „Driving Art“ komandą ir pretenduoja tapti viena jauniausių ir greičiausių komandų šiose lenktynėse.

Kovingai nusiteikusioms komandoms naujienų žada ir patys organizatoriai. Šįkart bus papildomai apdovanoti „Alyva.lt“ kvalifikacijos nugalėtojai. Geriausiai pasirodžiusioms komandoms dar prieš startą bus įteikti tepalai.

Pirmosiose lenktynėse puikiai pasiteisino unikalus „saugos automobilis“. Šiais metais dvivietį kartą, atliksiantį šią funkciją, vėl paskolino Kauno „Vilko“ kartodromas „Pergalė“. Jį vairuos ralio lenktynininko karjerą šiais metais pradėjęs Tomas Kaminskas.

4 valandų lenktynėse visiems dalyviams teks keistis ne mažiau kaip 8 kartus. Vairuotojų keitimai, karto remonto darbai ir degalų pildymas vyks „Dasty Pit“ zonoje.

Dalyviai kovos dėl pergalės bendroje įskaitoje, tačiau šį kartą numatytas ir specialus „Tarzanijos“ prizas už greičiausiai įveiktą lenktynių ratą. Dėl to komandos, kurioms nepasiseks finišuoti, galės pretenduoti bent į paguodos prizą ir bandyti įveikti greičiausią lenktynių ratą.

Tie, kam pasiseks užlipti ant podiumo, gaus daugybę vertingų „Mediato“ įsteigtų prizų.

Pernai lenktynės buvo tarptautinės, nes jose dalyvavo ir pora komandų iš kaimyninės Latvijos. Šiais metais ir vėl tikimasi sulaukti latvių, o prie dalyvių dar žadėjo prisijungti ir svečiai iš Lenkijos.

Šios lenktynės susilaukė ir tarptautinio susidomėjimo – apie unikalų renginį jau rašė Lenkijos žurnalas „Polski karting“ ir vienas populiariausių pasaulyje žurnalų apie kartingo sportą „Vroom“.
Visi, norintys pamatyti šias varžybas kviečiami į Aukštadvario kartodromą. Šeštadienį lenktynių startas numatytas 12 valandą. Iki jo vyks treniruotės ir kvalifikacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją