R18 indeksą gavęs LMP1 kategorijos lenktyninis bolidas – visiškai naujas, jokio pirmtako neturintis automobilis. Kėbulų inžinieriai tvirtina, kad naujasis R18 yra daug aptakesnis už visus ankstesnius „Audi“ bolidus.

Vairuotojo kabiną formuojantis naujoviškos konstrukcijos saugos kiautas – dar standesnis ir atsparesnis smūgiams bei karščio poveikiui.

Hibridinę jėgainę sudaro darniai veikianti sistema, sudaryta iš V6 turbodyzelinio variklio ir pažangiausiais akumuliatoriais maitinamų elektros motorų.

"Audi R18"

Žinoma, naują konstrukciją ir pažangiausius techninius sprendimus patikrins laikas ir rūsčios ištvermės lenktynių sąlygos. Tačiau naujasis „Audi R18“ bolidas, gamintojo teigimu, jau dabar stebina neprilygstamu galios ir energinio efektyvumo santykiu, reikšmingai pretenduodamas tiek į konstruktorių taurę, tiek į ekonomiškiausio lenktynių automobilio įvertinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)