Kai savaitgalį visa Rytų Lietuva buvo apklota storu sniego sluoksniu, Panemunėje sniegas dar nespėjęs žemės pasiekti virto vandeniu. Pažliugusi kartingo trasa Smalininkų miestelyje nežadėjo nieko gero, organizatoriai svarstė netgi galimybę atšaukti šį etapą. Bet tai būtų buvusi didžiulė klaida.

Smalininkų kartodromas - ilgiausias Lietuvoje. Jo trasos ilgis – net 1 km. Tai profesionalioms kartingų lenktynėms skirtas kartodromas, kuriame sportiniai kartai gali išvystyti didesnį nei 150 km/val. greitį.

Jis pasižymi itin greitais ir plačiais posūkiais. Taigi nenuostabu, kad daugiau patyrusiems kartingo mėgėjams, važiuojant su nuomai skirtais kartais, trasa, kur visiškai nereikia stabdyti, gali pasirodyti kiek nuobodi.

Bet Žurnalistų autoklubo nariai po penktojo etapo gali pasakyti, kada nuobodu nebus: per lietų ar po jo. Šlapia trasos danga lenktynėms suteikė tiek azarto ir intrigos, kad netgi turnyrinę lentelę vos ne aukštyn kojom apvertė.

„Sąlygos buvo labai permainingos. Treniruotes pradėjome dar ant visiškai šlapios trasos, kur bet koks neatsargus manevras baigdavosi suktuku. Juk kartai apauti vasarinėmis padangomis be jokio protektoriaus. Kvalifikacijoje laimėjo tie, kurie darė mažiausiai klaidų.

O štai lenktynėse trasos danga buvo jau beveik išdžiuvusi, taigi lėkėme beveik neatleisdami akceleratoriaus pedalo. Tačiau gaudyti visus slystelėjimus reikėjo“, – pasakojo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą grįžęs automobilinių TV laidų vedėjas Ramūnas Fetingis.

Vis tik ne jis iškovojo pirmąją vietą. Startavęs iš paskutinės pozicijos jau per pirmus kelis posūkius į priekį prasibrovė operatorius ir keliautojas Aidas Bubinas, iki pat finišo kovojęs su Ramūnu ir jį nugalėjęs.

„Per lenktynes reikėjo spausti. Trasa nors ir pradžiuvusi, bet dar buvo gana slidi. Manau, padėjo motociklininko refleksai akimirksniu ištiesinti slystelėjusį kartą. Greičiausią savo ratą įveikiau vos vienoje vietoje šiek tiek atleidęs akceleratorių. Tokios trasos nuobodžia liežuvis nesiverčia vadinti. Įtampos buvo pakankamai“, – dėstė lenktynes laimėjęs A. Bubinas.

Tradiciškai, Lietuvos žurnalistų autoklubo nariai į kiekvieną turnyro etapą pasikviečia vis naujų draugų pasivaržyti - vietinių vaikų globos namų auklėtinius. Šį kartą miesto nesugadintu nuoširdumu džiugino Skalvijos vaikų globos namų auklėtiniai iš Viešvilės.

O greičiausias jų auklėtinis, 16-metis Eligijus rato įveikimo laikais netgi Žurnalistų autoklubo greičiausiuosius grasinosi nukarūnuoti. Jam už tai atiteko didžiulė taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją