„MotoGP“ klasėje šiemet prie starto linijos stoja 21 motociklininkas. Įdomu, kad tarp jų bus tik vienas tikras naujokas – buvęs „Moto2“ kategorijos pasaulio čempionas Tito Rabatas.

Šį sezoną „MotoGP“ klasėje netrūksta pasikeitimų. Vienas svarbiausių – naujos „Michelin“ padangos, kurios keičia beveik dešimtmetį čempionate dominavusias „Bridgestone“. Naujos padangos bus didesnės (17 colių vietoj 16,5), o motociklininkai vis dar bando prie jų prisitaikyti, nes iki šiol gana ženkliai skiriasi priekinių ir galinių padangų sukibimas.

Kita svarbi naujovė – visoms komandoms bendra elektronika. Pernai prie jos tobulinimo galėjo prisidėti visos ekipos, o dabar turės naudoti jau pagamintą produktą.

Žiūrint į lenktynininkus vėl svarbiausiais favoritais išlieka „Yamaha“ ir „Honda“ gamyklinių komandų atstovai: pernykštis čempionas Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Marcas Marquezas ir Danielis Pedrosa.

Daugiausia gerbėjų visame pasaulyje turintis V. Rossi šiemet vėl sieks dešimtosios pasaulio čempiono karūnos. Beje, legendinis italas pareiškė, kad karjerą gali tęsti dar kelerius metus, taip pradžiugindamas ir gerbėjus, ir rėmėjus.

Didesnio pasipriešinimo lyderiams šį sezoną laukiama ir iš „Suzuki“ bei „Ducati“ komandų. Italijos gamintojas vėl gali pasigirti didžiuliu maksimaliu greičiu, o „Suzuki“ prie tradiciškai gero motociklo valdymo sugebėjo pridėti papildomų variklio arklio galių. Be to, „Suzuki“ čempionate išlaiko tam tikrą statusą, kuris leis tobulinti variklius ir iš viso jų panaudoti devynis, kai kitos komandos čempionatui turės tik septynis variklius.

Visiškai nenuspėjama kova laukia žemesnėse „Moto2“ ir „Moto3“ klasėse. „Moto2“ kategorijoje čempiono titulą gins prancūzas Johannas Zarco, o „Moto3“ turės naują laimėtoją, nes pernykštis, Danny Kentas, persikėlė į aukštesnę klasę.

Transliacijų tvarkaraštis: kovo 19 d. 19.30 val. „MotoGP“ kvalifikacija, 20.30 val. „Moto3“ kvalifikacija, 21.30 val. „Moto2“ kvalifikacija; kovo 20 d. 20 val. „MotoGP“ lenktynės, 21.15 val. „Moto3“ lenktynės, 22.30 val. „Moto2“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)