Dykumų ralio pasaulyje dėl savo vadybinių sugebėjimų ir ilgametės patirties žinomas A. Juknevičius skirtingoms Baltarusijos, Kazachstano ir kitų šalių ralio komandoms vadovauja nuo 2005-ųjų. Nepaisant to, lietuvis nesusiviliojo „G-Energy Team“ pasiūlymu vadovauti komandos administraciniams, logistiniams ir techniniams procesams 9-iuose likusiose FIA „Cross Country Rally“ čempionato etapuose, „Šilko kelio“ dykumų maratone ir visose kitose 2016-2017 sezono varžybose.

Grįžęs iš šių metų Dakaro, sportininkas kalbėjo apie tai, kaip kardinaliai vos per vieną sezoną pasikeitė jo paties atstovaujama komanda ir teigė, jog jau žino, kurias vietas reikia taisyti norint absoliučioje įskaitoje kilti dar aukščiau.

Praėjusiais metais naują lapą Dakaro raliuose su pajėgiu automobiliu atvertęs A. Juknevičius dabar pasakojo dėl anksčiau minėto pasiūlymo nenorėjęs aukoti komandos tikslų, kuriuos užsibrėžė įsigiję gamyklinį „Overdrive“ ir sieks skirti maksimalų dėmesį pasiruošimui ateinančiam Dakaro raliui.
Antanas Juknevičius

„Su Vladimiru esame geri pažįstami, todėl džiaugiuosi, jog jo komanda taip sparčiai auga. 2015-aisias ši komanda tapo pasaulio čempione ir jau tris metus Dakare yra tarp 10-ies geriausių.

Komandoje jie turi ir „MINI“ bolidą, ir naujausios kartos „Overdrive“, todėl drąsiai galima teigti, jog tai elitinė komanda, iš kurios tiek pasaulio čempionate, tiek kitose varžybose laukiama tik maksimalaus rezultato“, - apie pasiūlymą pateikusią „G-Energy Team“ pasakojo A. Juknevičius.

„Panašiai kaip ir mūsų komanda, „G-Energy Team“ išaugo labai staigiai ir greitai pajautė, kad darosi sunku suvaldyti visus procesus, o tam reikalingas patyręs vadovas. Tačiau mes, kaip komanda, patys turime įdėti nemažai darbo ruošdamiesi 2017-ųjų metų Dakarui tam, kad nekartotume šiais metais padarytų klaidų. Dar vis turiu didelį norą važiuoti pats ir manau, kad Dakare dar turime nebaigtų reikalų, todėl skaudančia širdimi teko Vladimirui pasakyti ne.“

2016-ųjų metų Dakare A. Juknevičiaus ir Mindaugo Slapšio ekipažas absoliučioje automobilių klasės įskaitoje užėmė 27-ąją vietą. Iš viso A. Juknevičius Dakaro raliuose jau dalyvavo 7 kartus, o aukščiausią, 25-ą vietą, jis pasiekė 2009-iaisiais.