Po itin sunkaus ir ilgo ketvirtojo etapo penktajame sportininkams organizatoriai leido kiek atsikvėpti. Etapas buvo trumpesnis ir lengvesnis.

Profesionalų grupės dalyviams reikėjo kopose apsukti 3 ratus, o mėgėjų klasėje, kurioje ir varžosi du lietuvių „Meidafon-Motoshop“ komandos atstovai, tris.

I. Bražiūnas ir T. Jančys finišą pasiekė gana greitai ir išsaugojo turėtas pozicijas. Bendrojoje įskaitoje I. Bražiūnas liko trečias, o T. Jančys – ketvirtas.

„Buvo labai sunku važiuoti po ketvirtojo etapo, nes dar neatgavome jėgų“, – po finišo kalbėjo T. Jančys.

Ypač sportininkams įsiminė penktojo etapo finišas – jis buvo ant 200 metrų aukščio kopos. Jau sėdėdami viršūnėje lietuviai stebėjo, kaip kai kurie kiti dalyviai, neįveikę kopos motociklais, į finišą keliauja pėsčiomis. O norint tai padaryti dėl labai stataus šlaito kopiant visiems reikėjo padėti sau rankomis.

Bendroje įskaitoje šiuo metu pirmauja italas Dante Corbani, trasoje praleidęs 13 val. 15 min. Antrąją vietą užimančio jo tautiečio Gabriele Minelli sąskaitoje – 15 val. 2 min. I. Bražiūnas nuo jo atsilieka 42 min.

T. Jančys lenktynėse važiuodamas jau surinko 16 val. 38 min. ir artimiausią persekiotoją lenkia 1 val. 11 min.

Tuaregų ralis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)