Ketvirtąją ralio dieną lietuvių kategorijos „Moto Amateur“ dalyviams reikėjo įveikti 220 km. Profesionalai važiavo 300 km.

Trasa buvo tokia sunki, kad abu lietuviai jau jos viduryje tikėjosi finišo. Iš viso ant motociklų jiems teko praleisti daugiau nei 6 val.

„Po pirmojo rato tikėjausi finišo, o, pasirodo, laukė dar vienas!“, – jau po tikrojo finišo kalbėjo Tomas Jančys.

„Varžybas norėjau baigti po 120 km, bet kai sužinojau, kad Tomas išvažiavo antrajam ratui prieš 15 min., atsigavau. Norėjau trasą įveikti iki galo. Iki šiol apėmęs kažkoks nesvarumo jausmas, tikriausiai nuo jo dar ir naktį pabusiu, o kopas sapnuosiu keletą mėnesius, - jau geresnės nuotaikos šypsosi I. Bražiūnas. - Didžiuojuosi, kad etapą įveikiau. Išvakarėse organizatoriai sakė, kad pernai daug kas finišavo, todėl šiemet jie pasunkino trasą. Grįžęs norėjau šokinėti iš laimės, bet net pirštinių nepajėgiau nusimauti. Bet riešų neskauda... nes jų nejaučiu. Iš viso nėra kūno vietos, kurios neskaudėtų.“

Visą laiką lietuviams teko kopomis važiuoti paprastu principu - aukštyn ir žemyn, aukštyn ir žemyn. Trasoje labai pravertė ir patyrusio motociklininko Gintauto Igario, dalyvavusio ir Tuaregų, ir Dakaro raliuose, patarimai. Jis išmokė T. Jančį ir I. Bražiūną neleisti motociklams klimpti į smėlį.

„Jeigu pradedi klimpti, guldai motociklą ant šono ir suki akseleratoriaus rankeną. Taip išsikasi iš bet ko. Ne kartą motociklo priekis buvo iki sparno įsmigęs, guldžiau ant šono ir taip ištempiau“, - patirtimi dalinosi I. Bražiūnas.

Po didelių kančių įveikiant pirmąjį ratą, antrajame lietuviai jau vertėsi geriau ir pasiekė finišą aukštose vietose.

„Važiavau kartu su pirmaujančiais italais, bet praleidau vieną kontrolinį punktą. Gausiu baudos, bet nieko tokio, jie irgi gaus“, - šypsojosi T. Jančys.

Paskelbus galutinius etapo rezultatus paaiškėjo, kad lietuviai vėl turi kuo džiaugtis. Bendrojoje įskaitoje jie abu palypėjo per vieną laiptelį. I. Bražiūnas iš 4 vietos į 3-ąją, o T. Jančys iš 5-osios - į 4-ąją.

Lyderiu liko italas Dante Corbani, važiuodamas jau praleidęs 11 val. 38 min. Antras žengia jo tautietis Gabriele Minelli (13 val. 04 min.), o už jo - lietuviai. I. Bražiūno bendras laikas - 13 val. 51 min., o T. Jančio - 14 val. 20 min.

Penktasis ralio etapas vėl vyks kopose, tačiau bus beveik 5 kartus trumpesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją