J. Jonušis lenktyniavo „OK Junior“ klasėje, kurioje kovėsi tarp 67 konkurentų iš 25 pasaulio šalių. Į šį etapą suvažiavo visi stipriausi pasaulio kartingo meistrai, nes tai yra vienos pirmųjų lenktynių naująjį sezoną.

Lenktynės vyko itin permainingu oru, o šeštadienį po pietų teko net stabdyti važiavimus dėl iškritusio sniego – trasoje buvo pavojinga lenktyniauti. Tačiau toks oras buvo gan palankus lietuviui, kuris pamažu tampa „lietaus žmogumi“. Kai tik trasoje permainingas oras, Justas būna labai greitas. Tai parodė jau pirmosios treniruotės, kuriose J. Jonušis parodė 5-ą rezultatą.

Prieš pusfinalį lietus baigėsi ir trasa pradžiūvo – lenktynininkai startavo su sausam asfaltui skirtomis padangomis, tačiau trasos kraštai išliko drėgni ir išvažiuoti iš lenktynių trajektorijos buvo pavojinga.

J. Jonušis pusfinalyje po puikios kvalifikacijos startavo iš penktos vietos ir jau po keleto ratų išsiveržė į lyderius. Tris ratus jis sugebėjo atlaikyti priešininkų atakas, tačiau po keleto klaidų prarado lyderio poziciją.

Pirmaujančių sportininkų penketukas iki pat finišo keitėsi vietomis ir kovojo iki paskutinio posūkio. Galų gale finišo liniją lietuvis kirto ketvirtoje vietoje. Tai reiškė, kad finale Justas turėjo startuoti iš aštuntos vietos ir turėjo pakankamai daug priežasčių galvoti apie prizinę vietą.

„Visą savaitgalį turėjom daug greičio. Tai parodė jau pirmosios treniruotės. Daug naudos davė ir prieš savaitę surengti testai. Mes su komanda suradome puikius reguliavimus, o ir aš pats ėmiau daryti mažiau klaidų trasoje. Jeigu anksčiau patekti į pagrindinį finalą mums jau buvo pasiekimas, tai dabar apie tai negalvojame. Šiame etape kurį laiką net pirmavau, tai pirmas kartas man šioje klasėje tarp stipriausių pasaulyje sportininkų kai važiuoju pirmas. Dabar mūsų tikslas – kovoti rikiuotės priekyje“, – sakė J. Jonušis.

Justas Jonušis

Tačiau finale fortūna nuo lietuvio nusisuko pačioje netikėčiausioje vietoje – dar prieš startą. Visiems dalyviams išsirikiavus starto – finišo tiesiojoje, kai reikėjo pajudėti į startą, neužsivedė J. Jonušio kartas. Nuo šių metų „OK“ kartai pagal naujus reikalavimus nebeturi starterio, juos galima užvesti tik stumiant.

Prie starto lieka po vieną mechaniką, kuris ir turi užvesti kartą stumiant. Justo mechanikas stūmė bolidą kone pusę tiesiosios, tačiau užvesti nepavyko – jis visiškai prarado jėgas ir liko bejėgiškai tįsoti ant asfalto...

Prie lietuvio karto padėti supuolė ir iš jo „estafetę perėmė“ iš karto net keturi konkuruojančių komandų mechanikai, tačiau ir jų pastangos nuėjo perniek. Kartas taip ir neužsivedė. Teko techniką nustumti į serviso zoną ir ten komandai šiaip taip pavyko užvesti variklį.

J. Jonušis turėjo startuoti iš serviso zonos, kai visi sportininkai jau buvo pravažiavę pusę rato. Šansai pakovoti dėl bent kiek geresnės pozicijos buvo prarasti...

„Nesuprantu kas atsitiko, bet buvo užsuktas ar užsisuko karbiuratoriaus kuro padavimo vožtuvas. Mechanikai ne iš karto tai pastebėjo, todėl ir nestartavau laiku. Jaučiuosi nusivylęs, bet kartu ir laimingas – buvau vienas greičiausių klasėje ir tai suteikia daug gerų emocijų, nes sezonas dar tik prasideda“, – po finišo sakė J. Jonušis.

Lietuvis per 16 finalinio važiavimo ratų sugebėjo aplenkti keletą priešininkų ir finišavo 26 vietoje.

„Noriu padėkoti visiems priešininkų komandų mechanikams kurie dėjo tiek pastangų, norėdami užvesti mano kartą. Nors jums ir nepavyko, tačiau tai labai draugiškas gestas, ačiū jums“, – po finišo savo „Facebook“ paskyroje su dalele humoro dėkojo J. Jonušis.

Susumavus rezultatus po pirmojo etapo „WSK Super Masters Series“ čempionate J. Jonušis su 9 taškais užima 12-ą vietą. Šioje lenktynių serijoje iš viso yra 4 etapai.

R. Baciuška KZ2 klasėje tarp 24 konkurentų liko dešimtas.

Kitas „WSK Super Masters Series“ čempionato etapas vyks kovo 17-20 dienomis Italijos Neapolio „Sarno“ trasoje. J. Jonušis jau šį penktadienį išvyksta į testus šioje trasoje ir pasiliks ten iki pat varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją