Šeštadienį vykusiame Lietuvos kartingo federacijos suvažiavime nariai visų pirma sutarė dėl tikslių Lietuvos čempionato etapų datų ir vietų. Dalis mūsų šalies kartingo meistrų sėkmingai važiuoja Europos čempionato etapuose ar kitose lenktynių serijose, tad ruošiant LKF Lietuvos kartingo čempionato varžybų kalendorių tenka atsižvelgti ne tik į kaimynų, bet ir į viso žemyno lenktynių tvarkaraščius. 2016 metų čempionatą sudarys 8-i etapai. Į vieną lenktynių savaitgalį bus sutalpintos dviejų etapų varžybos.

LKF Lietuvos kartingo čempionato sezoną lenktynininkai pradės Anykščių kartodrome. Čia birželio 11-12 dienomis vyks pirmo ir antro čempionato etapų varžybos. Trečias ir ketvirtas čempionato etapai bus sostinės Plytinės kartodrome, liepos 9-10 dienomis. Penktas ir šeštas LKF Lietuvos kartingo čempionato etapai rugpjūčio 6-7 dienomis, Aukštadvario kartodrome. Na o paskutinis čempionato savaitgalis, septinto ir aštunto etapų lenktynės vyks rugpjūčio 27-28 dienomis, Smalininkų kartodrome. Lietuvos kartingo federacijos suvažiavime taip pat nutarta, kad LKF Lietuvos čempionato varžybų savaitgaliais, tose pačiose trasose, vyks ir „ARTkart“ taurės varžybos, o tai savo ruožtu suteiks dar daugiau patrauklumo žiūrovams.

Viena svarbiausių naujienų – Lietuvos čempionate galės varžytis net trys pasaulinės kartingo klasės. Priminsime, ankstesniais sezonais mūsų šalies čempionate buvo tik vienos pasaulinės klasės technika – galingieji „KZ2“ kartai. Na o dabar LKF Lietuvos kartingo čempionate, be minėtos „KZ2“ klasės bus ir naujos pasaulinės „OK Junior“ ir „OK“ klasės, kuriomis sportininkai nuo šių metų sezono lenktyniaus ir Europos bei pasaulio čempionatuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją