J. Jonušis atstovavo Italijos „DR Racing“ komandai ir kovėsi „OK Junior“ klasėje. Trylikametis kovojo su 69 konkurentais iš trylikos pasaulio šalių.

Lenktynės vyko permainingu oru – visą savaitgalį lynojo, tad trasos dangos būklė nuolat kito. Dėl to komandoms tapo tikras iššūkis teisingai sureguliuoti lenktynių techniką.

Iki šių lenktynių „DR Racing“ komanda turėjo daug testų ir buvo gerai pasiruošusi varžyboms, J. Jonušis taip pat net dvi savaites treniravosi šioje trasoje ir testuose buvo vienas greičiausiųjų, todėl pagrįstai tikėjosi būti tarp lyderių. Tačiau Italijos komandos inžinieriai suklydo kvalifikacijoje ir dėl to teko imtis plano B – prasibrauti į pagrindinį finalą ir pasiekti kuo aukštesnę poziciją.

„Kartingo varžybos yra toks sportas. Aš irgi darau klaidų, šįkart klaidų pridarė komanda. Tai normalu tokioje sporto šakoje, o startuojant iš rikiuotės galo pasiekti pirmą poziciją beveik neįmanoma“, – sakė J. Jonušis.

Justas Jonušis

Keturiuose atkrintamuosiuose važiavimuose komanda iškėlė sau vienintelį tikslą – siekti kuo aukštesnių vietų, kad būtų įmanoma prasibrauti į superfinalą. Startuojant iš rikiuotės galo atsiranda didelė rizika patekti į avariją ar incidentą, o kovojant su lėtesniais varžovais tie, kas startavo rikiuotės priekyje paprasčiausiai pabėga.

Iš keturių važiavimų du J. Jonušiui pasisekė puikiai: startavęs iš 21 pozicijos jis viename finišavo 9-oje, kitame – 10-oje vietoje. Deja, vieno važiavimo dėl avarijos nebaigė.

Į superfinalą pateko 34 greičiausi sportininkai. Po kvalifikacijos buvęs 52 vietoje lietuvis per dvi lenktynių dienas sugebėjo pakilti ir prasibrovė į finalą, jame startavęs iš 28 vietos.

Po 16 ratų kovos J. Jonušis aplenkė dar 11 priešininkų ir finišavo 17 pozicijoje, nepaisant finale prakiurusio aušinimo radiatoriaus ir perkaitusio variklio. Tačiau, svarbiausia, kad jis pasirodė geriausiai tarp savo komandos narių.

„Jeigu pernai Justas buvo dar naujokas komandoje, tai dabar mes jį laikome lyderiu. Ir dedame į jį nemažai vilčių. Lietuvis gali būti lyderiu, o jo sportiškai agresyvus važiavimas tai tik įrodo“, – po finišo pasakojo „DR Racing“ komandos vadovas, šešis kartus pasaulio kartingo čempionas Danilo Rossi.

„Buvo puikus savaitgalis, visą laiką turėjau daug greičio. Gaila, kad komandos klaidos kvalifikacijoje mane nubloškė į rikiuotės galą ir kovoti dėl aukščiausių vietų negalėjau. Tačiau svarbiausias varžybų tikslas buvo pasiruošimas Europos kartingo čempionatui.

Vienas iš jo etapų kaip tik ir vyks „Adria“ lenktynių trasoje. Būtent dėl to šiose varžybose dalyvavo visi mano konkurentai, su kuriais teks susikauti Europos čempionate“, – po finišo sakė J. Jonušis.

Pirmąją vietą „OK Junior“ klasėje šiose lenktynėse laimėjo „Formulės 1“ lenktynininko Danielio Ricciardo komandos narys britas Kieronas Jewissas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją