Kadangi toks renginys, vykstantis abipus Lietuvos ir Latvijos sienos, yra rengiamas po ilgokos pertraukos, savo norą išbandyti jėgas pareiškė ne tik pajėgiausi Lietuvos ir Latvijos ralio meistrai, bet ir svečiai iš kitų šalių.

Ko gero, pirmą kartą pačioje Palangoje bus galima pamatyti važiuojančius visus greičiausius šio regiono lenktynininkus.

Pirmasis greičio ruožas - 2 kilometrai miesto gatvėmis, kuriose bus ir asfalto, ir žvyro.

Po serviso zonos Rietave sportininkai startuos antrąjame ruože, o įveikus dar 9 km - trečiąjame, po kurio vėl lauks serviso zona.

Pirmosios dienos lenktynės bus baigtos ilgiausiais - 7,8 km, 13,4 km ir 15,2 km greičio ruožais. Iš viso pirmą dieną lenktynininkams reikės įveikti 54,1 km greičio ruožų.

Ralio gerbėjai, iš Palangos nuvykę stebėti pirmosios dienos lenktynių link Judrėnų, Juodeikių, Repšaičių - šias vietas fanai tikrai žino - galės stebėti azartišką kovą žvyro keliuose.

Bilietas stebėti greičio ruožų lenktynes kainuos 5 litus, jeigu ketinate vykti ir į Latviją, dviejų dienų bilietas kainuos 15 litų - tai bus naujovė Lietuvoje vyksiančiose varžybose.

Šeštadienį lenktynių karavanas kelsis į Latviją, kur irgi bus įveikti šeši greičio ruožai, o „Kurzemės-Žemaitijos“ ralis finišuos Liepojos mieste, kur 3,45 km asfaltiniame ruože ir paaiškės ralio laimėtojai. Antrą dieną sportininkai įveiks 64,28 km greičio ruožų, o bendras ralio distancijos ilgis - daugiau nei 460 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją