Intensyviai pasiruošimą naujam sezonui pradėjo ir „Formulės-1“ lenktynininkai. Štai „Mercedes“ komandos pilotas Nico Rosbergas savo pasiruošimą pradėjo ten pat, kur treniravosi ir J. Jonušis – „Adria“ lenktynių trasoje.

„Su Nico susitikome atsitiktinai. Per žiemą išaugau savo šonkaulių apsaugą, todėl užėjome į gamyklinės CRG komandos boksus, kad pagal mano figūrą išlietų naują apsaugą. Ten sutikau ir Nico,“ – pasakoja J. Jonušis.

N. Rosbergas pats užkalbino Justą, paklausė iš kur jis ir kaip sekasi. Abu lenktynininkai pajuokavo, kad važiuojant labai šąla rankos, mat testų metu trasoje buvo vos 5 laipsniai šilumos.

Nico pripažino, kad kartingas turbūt puikiausia priemonė palaikyti sportinę formą ruošiantis sezonui. N. Rosbergas treniravosi galingiausiu KZ2 klasės kartingu su pavaromis, tuo tarpu Justas tokiai technikai dar per jaunas – trylikametis lenktyniauja „OK-Junior“ technika.

N. Rosbergas nėra naujokas CRG komandos boksuose, jis yra iškovojęs nemažai pergalių sėdėdamas karte, o Nico ir Lewiso Hamiltono dvikova prasidėjo prieš gerą dešimtmetį, kai abu sportininkai kovojo kartingo trasose.

„Adria“ lenktynių trasoje N. Rosbergas ne tik treniravosi, bet ir padėjo CRG kartingo komandai ruoštis lenktynėms – testavo naujas kartingo padangas, kurios bus naudojamos pasaulio ir Europos čempionatuose.

Tuo tarpu J. Jonušio pagrindinis šio sezono tikslas yra užimti kuo aukštesnę vietą CIK-FIA Europos ir pasaulio kartingo čempionatuose. Šių metų Europos čempionatas sudarytas iš keturių etapų, o pasaulio čempionatas vyks lapkritį Bahreine.

„Šiemet iš esmės pasikeitė variklių reikalavimai, Europos ir pasaulio čempionatuose visi turės naudoti OK variklius, kurie neturi starterio ir sankabos. Dėl to gali būti daug sumaišties ir nežinomybės, prognozuoti šių metų rezultatų turbūt niekas nesiimtų. Viską parodys pirmosios varžybos“, – pasakodamas apie savo tikslus šiais metais sakė J. Jonušis.

Pirmasis rimtas išbandymas lietuvio laukia jau vasario pradžioje – kitą savaitę Italijos „Adria“ trasoje vyks pirmasis „World Series Karting Champions Cup“ lenktynių etapas.

Iš viso Justas šiais metais planuoja dalyvauti dvejose dešimtyse lenktynių.

Svarbiausios šių metų varžybos:

Gegužės 15 d. Zuera, Ispanija – Europos Kartingo čempionatas, I etapas;

Birželio 5 d. Adria, Italija – Europos Kartingo čempionatas, II etapas;

Birželio 26 d. Portimao, Portugalija - Europos Kartingo čempionatas, III etapas;

Liepos 31 d. Genkas, Belgija - Europos Kartingo čempionatas, IV etapas;

Lapkričio 20 d. Sakhiras, Bahreinas – pasaulio kartingo čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją