Ralio sprinto varžybos „Alūksne 2016“ bus pirmasis Latvijos ir Lietuvos ralio sprinto čempionato etapas. Šis formatas reiškia, kad penktadienį susipažinę su trasomis, o šeštadienį – 8 greičio ruožus (bendras jų ilgis 68,66 km) dalyviai turi įveikti tokiu dideliu tempu, koks tik įmanomas pirmosiose sezono varžybose, po beveik trijų mėnesių pertraukos.

Juo labiau, kad šįkart gamta nepagailėjo sniego ir ledo.

Paradoksalu, tačiau pastarosios aplinkybės yra vienas pagrindinių Alūksnės ralio populiarumo ingredientų: nuo 2013-ųjų Latvijoje vasario pradžioje rengiamas vienas Europos ralio čempionato etapų „Rally Liepaja“, todėl pasitikrinti techniką ir savo pačių sportinę formą į Alūksnę suvažiuoja nemažai didžiausių ralio garsenybių.

Sprendžiant iš varžybų organizatorių internetinėje svetainėje skelbiamo preliminaraus dalyvių sąrašo, 2016-ieji nebus išimtis. Ralio sprinto trasą išbandys latvių žvaigždė Maris Neikšanas, Suomijos ralio vunderkindas Kalle Rovanpera (WRC piloto Harri Rovanpera sūnus) ir keletas kitų žinomų sportininkų.

Iš viso ketinimus dalyvauti šiose lenktynėse jau pareiškė 56 ekipažai, nors registracija čia baigiasi prieš pat varžybas, penktadienio rytą.

Lietuvių ralio mokyklos garbę čia gins Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu, Vitalijus Plastininas su Paulius Reisu, Egidijus Valeiša ir Povilas Reisas, Algirdas Kazlauskas su Andrium Petruškevičium, Saulius Trapuila su Mindaugu Meilunu, Rokas Steponavičius su Ernesta Globyte ir keletas kitų ekipažų.