Šias pagarsėjusias ilgų nuotolių lenktynes rengianti bendrovė „Promo Events“ pirmadienį, gruodžio 7-ąją, jau pradėjo tarptautinių varžybų, vyksiančių 2016 metų liepos 20-23 dienomis, dalyvių registraciją.

Renginio organizatoriai į tradicinę vasaros greičio fiestą Palangoje pakvietė kaip niekad anksti per visą renginio gyvavimo istoriją. Tai liudija, kad lenktynių organizatoriai vasaros maratonui ruošiasi labai atsakingai, iš anksto sudarydami galimybę ir komandoms bei jų vadovams atsirinkti prioritetus ir kruopščiau pasirengti atsakingiems startams.

„Džiaugiuosi, kad kitų metų „Eneos 1000 km lenktynės“ vyks tarp dvejų prestižinių 24 valandų lenktynių, - lenktynių spaudos centrui, Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė pagrindinis jų organizatorius, VšĮ „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis. - Savaite anksčiau nei Palangoje paros lenktynės rengiamos Prancūzijoje, „Paul Ricard“ lenktynių trasoje, o praėjus savaitei po varžybų mūsų kurorte, 24 val. lenktynės vyks Belgijoje, legendinėje SPA trasoje“.

Patvirtinę lenktynių datą jų organizatoriai jau spėjo aptarti kai kuriuos varžybų rengimo niuansus su Lietuvos automobilių sporto federacija ir gauti jos pritarimą dėl nedidelių patobulinimų lenktynių taisyklėse bei techninių reikalavimų traktuotėje.

Didžiausia šių metų naujiena – virtualus saugos automobilis. Jo taikymas bus panašus į jau kelerius metus naudojamą „Formulės 1“ lenktynėse. Tai ženkliai pagerins saugumą lenktynių trasoje įvykus kad ir nedideliam incidentui.

„Ankstyva „Eneos 1000 km lenktynių“ registracija atvers daugiau galimybių pajėgiausiems užsienio šalių sportininkams atvykti į Palangą, kuriuos reikia kviesti iš anksto, - įsitikinęs D. Jonušis.

Kita vertus, nederėtų ir vietos sportininkams sprendimą dalyvauti prestižinėse maratoninėse lenktynėse atidėlioti paskutinėms dienoms. Kuo anksčiau varžybų organizatoriai žinos ko ir su kokia technika laukti Palangoje, tuo didesnes galimybes jie turės geriau pasiruošti ir pasiūlyti dalyviams palankesnes darbo ir poilsio sąlygas.

Anksčiau suskatę užsiregistruoti dalyviai turės galimybę patys pasirinkti patogiausias vietas laikiniesiems komandų garažams („Pitlane“ zonoje). Tą komandos galės padaryti registracijos metu, kai pateiks pagrindinę informaciją apie komandą (komandos startinis numeris, pavadinimas, komandos licencija ir t.t.).

Be to, nuo kitų metų lenktynių dalyviai jau pateikdami registraciją galės užsisakyti naują paslaugą – virš „Pitbox“ serviso zonos komandai priklausančio ploto įrengimą. Šį plotą komandos gali naudoti tiek savo laisvalaikiui, tiek ir komandos svečiams pasikviesti.

Jei visus reikalavimus įvykdžiusi ekipa visgi panorėtų keisti laikinosios dislokacijos vietą, tokią galimybę organizatoriai jiems palieka, siūlydami pasirinkti bet kurią likusią laisvą vietą.

„Anksti paskelbę paraiškų į lenktynes priėmimo pradžią žadame sportininkams, treneriams, komandas aptarnaujančiam personalui ir visiems žiūrovams dar įspūdingesnę greičio ir pramogų fiestą, nei daugelį jų jau yra regėję“, - kviesdamas liepos 20-23 dienomis atvykti į didžiausiąjį šalies kurortą ir šalia jo esančią trasą žada lenktynių organizatorius D. Jonušis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)